Блог Фудбал ЦЗБГ

Дан после…

Фудбалери Црвене звезде одиграли су синоћ меч 2. кола Лиге Европе и, нажалост, поражени су у Турској, од екипе Трабзонспора, резултатом 2:1.

Био је ово други тесан пораз црвено-белог, али не би он био толико волан и страшан да се у Звездиној игри назире нешто што ће навијачима улити наду у боље сутра. И даље је видљиво да Звезди фале играчи на неким позицијама (излишно је више и писати о томе), те да остатак екипе сам по себи не може да премисти те недостатке, па су резултат тога и ови порази у Лиги Европе.

Звездина управа и њени тренери (овде се највише осврћемо на време Владана Милојевића и Дејана Станковића) остварили су са Звездом запажене успехе, али имали и неке лоше тренутке. Успеси освајања домаћих титула имиграње европских такмичења не могу се и не смеју гурнути под тепих. Али чињеница је да се тиме нико не сме задовољити јер се увек треба тежити ка вишем циљу. 

Ми старији то посебно знамо јер се сећамо многих Звездиних успеха у Европи, али да није било те тежње ка вишем циљу (и управа, и тренера, и играча, и навијача), Звезда никада не би засела на кров Европе и света. А управо се то десило те да не 1991. године.

Многе су се управе мењање (одлазила), тренери су одлазили или били смењивани, играли долазили и одлазили, а навијачи увек били ту да траже више и боље. Али сада одједном, код једног дела звездашке популације, преовладава мишљење и став да се према тренутној управи и играчима не треба и не сме писати и критички освртати јер се тиме клуб дестабилизује. Неки иду толико далеко да такво писање (било на порталима или друштвеним мрежама) називају непријатељским. 

Оно што је јако битно у овом тренутку јесте да Звезда изађе из ове кризе, али из кризе се не излази са ружичастим наочарима већ, пре свега, кроз самокритичност и сагледавање ситуације онаквом каква она јесте.

У овом тексту нисмо хтели да наводимо све лоше потезе (пре свега управе и тренера) иако их има. Циљ нам је да само желимо да укажемо на то да се никако не смемо уљуљкати и успавати оним добрим стварима него увек тежити ка још бољем.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама