Blog Fudbal CZBG

Dan posle…

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su sinoć meč 2. kola Lige Evrope i, nažalost, poraženi su u Turskoj, od ekipe Trabzonspora, rezultatom 2:1.

Bio je ovo drugi tesan poraz crveno-belog, ali ne bi on bio toliko volan i strašan da se u Zvezdinoj igri nazire nešto što će navijačima uliti nadu u bolje sutra. I dalje je vidljivo da Zvezdi fale igrači na nekim pozicijama (izlišno je više i pisati o tome), te da ostatak ekipe sam po sebi ne može da premisti te nedostatke, pa su rezultat toga i ovi porazi u Ligi Evrope.

Zvezdina uprava i njeni treneri (ovde se najviše osvrćemo na vreme Vladana Milojevića i Dejana Stankovića) ostvarili su sa Zvezdom zapažene uspehe, ali imali i neke loše trenutke. Uspesi osvajanja domaćih titula imigranje evropskih takmičenja ne mogu se i ne smeju gurnuti pod tepih. Ali činjenica je da se time niko ne sme zadovoljiti jer se uvek treba težiti ka višem cilju. 

Mi stariji to posebno znamo jer se sećamo mnogih Zvezdinih uspeha u Evropi, ali da nije bilo te težnje ka višem cilju (i uprava, i trenera, i igrača, i navijača), Zvezda nikada ne bi zasela na krov Evrope i sveta. A upravo se to desilo te da ne 1991. godine.

Mnoge su se uprave menjanje (odlazila), treneri su odlazili ili bili smenjivani, igrali dolazili i odlazili, a navijači uvek bili tu da traže više i bolje. Ali sada odjednom, kod jednog dela zvezdaške populacije, preovladava mišljenje i stav da se prema trenutnoj upravi i igračima ne treba i ne sme pisati i kritički osvrtati jer se time klub destabilizuje. Neki idu toliko daleko da takvo pisanje (bilo na portalima ili društvenim mrežama) nazivaju neprijateljskim. 

Ono što je jako bitno u ovom trenutku jeste da Zvezda izađe iz ove krize, ali iz krize se ne izlazi sa ružičastim naočarima već, pre svega, kroz samokritičnost i sagledavanje situacije onakvom kakva ona jeste.

U ovom tekstu nismo hteli da navodimo sve loše poteze (pre svega uprave i trenera) iako ih ima. Cilj nam je da samo želimo da ukažemo na to da se nikako ne smemo uljuljkati i uspavati onim dobrim stvarima nego uvek težiti ka još boljem.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama