Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић: Уз максимално залагање до три бода

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 17 часова гостовати екипи Новог Пазара у оквиру 11. кола Суперлиге Србије, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић.

 

– Мотив је увек ту, а играчи су схватили да смо на добром путу што се тиче игре и само нам фали резултат. За то нам је потребан исти или бољи однос, јер идемо на гостовање екипи која је у доброј форми и на врху табеле. Зато, ништа сем доброг односа, боље игре и веће ефикасности нам не преостаје. Они имају сјајну офанзивну транцизију, компактни су, полетни по боковима, имају одличан прекид. Генерално, ту је доста добрих појединаца за овај ниво такмичења. Осећају се добро у систему који је посложио и уиграо колега Гаћиновић. Сигурни су, као што рекох и уиграни и то је њихова предност, али верујем у нас, наш квалитет и оно што радимо. Верујем да са добрим односном уз максимално залагање можемо до победе у Новом Пазару – почео је Милојевић.
 
Говорио је Милојевић и о актуелном играчком кадру пред меч у Новом Пазару…
 
– Иванић је почео да тренира са екипом, а видећемо на данашњем тренингу да ли је спреман или није. Међутим, постоји велика шанса да заигра. Што се Срнића тиче, он је професионалац и момак који је доста тога дао Звезди. Воли клуб, хтео је најбоље, али деси се несмотреност и непажња. Некад вас противник “упеца” у тренутку мањег фокуса. Међутим, и он и Катаи су професионалци и не сумњам да ће изаћи јачи из тога. 
 
На слатким мукама је Милојевић када је реч о тактици, с обзиром на огроман број квалитетних појединаца које Звезда има.
 
 Видећемо још када је реч о тактици, али размишљам о неким варијантама шта је најбоље. Морамо да задржимо наш интензитет и оно што хоћемо да радимо. Конкретно, имамо три најбоља штопера у лиги, и “жртва” је да Ераковић игра на десном беку. Зато морамо да играмо са три штопера или да их ротирамо, притом имамо још два добра централна бека у Панкову и Лековићу. Без обзира шта је моја жеља што се тиче система игре, задатак је да играмо са најбољим играчима и да им направимо систем у ком се добро осећају. Наравно да постоји могућност и да неко од млађих почне, али нисмо у позицији да делимо играче по годинама. Задатак је да нађемо 11 или 16 који су у најбољој форми, а резултат је тренутно приоритет. Додуше стално је акценат на резултату, али сад највише. Треба нам екипа која је спремна да победи Нови Пазар и донесе три бода у Београд. 
 
Сматра шеф стручног штаба нашег тима да је време да се добра игра материјализује и у позитиван резултат.
 
– Јесте прекретница сезоне у том смислу да смо одиграли неколико добрих утакмица и стварили много прилика и у дербију, и против ТСЦ-а и против Монака, али нисмо их реализовали. Прекретница је да то крунишемо добрим резултатом, јер у том случају, лакше се ради, играчи више верују у себе, а публика стаје иза нас. Очекивао сам турбулентан период, то је увек тако кад се тренер мења усред сезоне. Није то неки проблем који је настао у дан, два, три. Сваки озбиљан клуб као што је Звезда покуша да реши проблем и онда дође до промене, и то су најтежи и најизазовнији дани. У каријери сам свугде имао успеха, али са мог аспекта и за афинитете звездаша – четири утакмице, победа, два ремија и поразом, није нешто чиме сам задовољан, али верујем у стручни штаб и у оно што радимо. Резултат мора да дође као последица добре представе, залагања и квалитета ког имамо. Треба нам то брзо, али нема боље прилике него кад се игра на три дана. То је оно што сви хоћемо и предност што можемо да покажемо да смо добар тим, јер се добар тим увек врати.
 
Меч у Новом Пазару ће бити одигран пред празним трибинама, услед казне коју домаћин има још из претходне сезоне. 
 
– Волим да играм фудбалер пред публиком и пуним трибинама. Не верујем да би нађачали наше навијаче, јер где год да су, звездаши су увек гласнији део публике. Ипак, жао ми је што ће одлична утакмица из Суперлиге бити одиграна без навијача, али није на мени да одлучујем о томе и надам се да ће нам то бити предност – закључио је Милојевић. 
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама