Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Voždovac 4:0 (2:0)

Još jedno prelepo veče na Marakani, goleada i sjajna partija fudbalera Crvene zvezde koja dokazuje da smo u sjajnoj formi pred dvmoeč za ulazak u Ligu šampiona, a ovog puta smo savladali Voždovac rezultatom 4:0, u okviru šestog kola Superlige. Pitanje pobednika, izabranici Dejana Stankovića su rešili već posle osam minuta kada su pogađali Aleksandar Pešić i Osman Bukari, a u finišu susreta i El Fardu Ben, a ono što je posebno interesantno je da je Mirko Ivanić u sva tri navrata bio asistent, da bi potom nagradio sebe golom posle dodavanja Kange, čime je postavio konačan rezultat. 

 

Crvena zveztda – Voždovac 4:0 (2:0)
 
Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 9132. 
 
Sudija: Marko Ivković.
 
Strelci: Pešić u 3, Bukari u 8, Ben u 84. i Ivanić u 88. minutu.  
 
Žuti kartoni: Stanković, Rodić (Crvena zvezda). 
 
Crvena zvezda: Borjan, Stanković (od 46. Dragović), Milunović, Eraković, Rodić, Kangva (od 76. Sanogo), Kanga, Ivanić, Bukari (od 65. Mitrović), Katai (od 76. Ben), Pešić (od 65. Srnić).
 
Rezerve: Vasiljević, Gobeljić, Leković, Dragović, Azarov, Sanogo, Srnić, Nikolić, Mitrović, Motika, Ben. 
 
Voždovac: Krunić, Mijailović, Ivezić (od 60. Ajdinović), Milović, Hajdin, Damjanović, Đurišić (od 74. Novaković), Purtić, Ćirković (od 60. Burmaz), Pantović (od 74. Vujanović), Teodorović (od 54. Trifunović).
 
Rezerve: Katić, Bjelica, Sentoku, Trifunović, Vujanović, Novaković, Živković, Đorđević, Ajdinović, Marković, Burmaz.
 
Navikla je Crvena zvezda svoje navijače na napadački fudbal, pogotovo kada je reč o utakmicama na Marakani, a ništa drugačije nije nagovešteno ni večeras, i to već u uvodnim trenucima meča. Igrao se treći minut kada je Ivanić driblao po levoj strani i uposlio Aleksandra Pešića, a on se lukavo postavio ispred Damjanovića i pogodio bliži ugao. Uzvratio je Milović minut kasnije udarcem glavom iz kornera, ali su Borjan i stativa uspeli da spreče defanzivca Voždovca da poravna rezultat. No, nastavila je Zvezda da igra svoju igru, pa je ponovo Ivanić u osmom minutu driblao po levom boku na dodavanje Kataija, i ostavio loptu na tacni Osmanu Bukariju, koji je udvostručio prednost.  
 
Mogao je Bukari i u 21. minutu da se upiše, iz malo nekarakteristične pozicije za njega, s obzirom na to da je gađao glavom, ali pored stative. Nije stajao Ivanić, konstantno je delovao kao “motor” u sredini terena našeg tima, a situacija iz 27. minuta najbolje opisuje to. Protutnjao je po centrali, iza sebe ostavio nekoliko fudbalera Voždovca, ali sa ivice kaznenog prostora gađao preko gola. S druge strane, gosti su zapretili u 33. minutu preko Purtića koji je sa tridesetak metara snažno gađao, delovalo je to opasno, ali je lopta završila preko prečke. Minut kasnije, iz slične pozicije je gađao i Kangva na drugoj strani, ali ponovo je lopta završila iznad gola. Imao je i Katai izglednu šansu u 43. minutu da se upiše u strelce, kada ga je Bukari uposlio na drugoj stativi, ali je falilo vise koncentracije u završnici, posle čega se otišlo na odmor. 
 
Menjao je Mister na startu drugog poluvremena, pa je u igru ušao Dragović umesto Stankovića, te je došlo do rotacije u odbrani našeg tima, pa je Eraković prešao na poziciju desnog beka, dok je austrijski reprezentativac zaigrao u paru sa Milunovićem. Primetno je bilo da su se fudbaleri Crvene zvezde često odlučivali za udarce sa distance, jer se činilo kao da postoji “rupa” na terenu između odbrane i sredine Voždovca, a taj prostor je pokušao da iskoristi i Kanga, međutim, lopta je završila preko prečke posle njegovog udarca sa dvadesetak metara. Napadali su gosti, želeli su da smanje rezultat, a pokušaj iz 63. minuta kada je Hajdin gađao “makazicama” izmamio je apluaze svih prisutnih na tribinama stadiona “Rajko Mitić”, premda je Borjan paradom ulepšao akciju. Nastavio je Stanković da menja, a u igru su ušli Mitrović i Srnić umesto strelaca – Pešića i Bukarija.
 
Nespretnu reakciju Mijailovića nije uspeo da kazni Katai u 65. minutu, kada je gađao iskosa sa leve strane, ali je Krunić u stilu rukometnog golmana uspeo da odbrani. Nastavilo se atakovanje fudbalera Crvene zvezde, a Stanković je nastojao da tokom čitavog meča održava svežinu pravljenjem pravovremenih izmena, pa su šansu u poslednjih 15 minuta dobili i Sanogo i Ben umesto Kangve i Kataija. Rastrčan je bio Srnić od momenta kada je ušao u igru, a mogao je samog sebe da nagradi u 83. minutu, kada je sa dvadesetak minuta iz voleja gađao pored stative. Minut kasnije se u strelce upisao El Fardu Ben, a prethodno je Krunić loše ispucao loptu. Neodlučan je bio golman Voždovca i gađao, ali samo do Srnića koji je odigrao za Ivanića, a on odložio za napadača sa Komora i upisao treću asistenciju večeras. Perfektnu partiju krunisao je Mirko Ivanić golom u 88. minutu posle dodavanja
Kange, kada je rutinski sa leve strane pogodio dalji ugao i stavio tačku na meč.
 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama