Фудбал Хокеј/Најава утакмица

Станковић: Звездин навијач препознаје моменат – очекујем пуну Маракану!

Дејан Станковић пред дерби
Дејан Станковић на конференцији пред 165. вечити дерби
Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 20 часова одиграти утакмицу 1. кола Суперлиге Србије против Радничког из Ниша на домаћем терену, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић је изнео очекивања пред почетак нове сезоне.  

 

– Одмор је био кратак, неких 14 дана, али тако је свима, па и нама. Припреме су припреме и оне и служе за уигравање, подизање форме. Имаш могућност и да пробаш неке тактичке замисли, да видиш како то изгледа. Мене је занимала последња утакмица и била је стварно добра, против јаког противника. Исто смо тако и зимус против Шахтјора оставили добар и јак утисак, умем да се нашалим са играчима и да кажем да су изгледали феноменално и да нема изговора за улазак у првенство. Свесни смо шта нас чека, као и како је то бити у улози фаворита. Кад причамо о једној утакмици, па ти је унапред дају као побеђену је много тешко, а не када ти неко приписује цео шампионат унапред. То је један дуг маратон, трка где ће бити и умора и повреда и добрих и лоших ствари. Само онај који се спреман да ментално и физички све то издржи биће онај прави. Прошла година је за нас била изузетно јака у сваком смислу те речи и резултатски и доста психички тешка са притиском од прве утакмице и онда бих се одмах надовезао да знамо шта нам је чинити од сутра. Сутра је прва утакмица једног историјског шампионата за фудбалску Србију, тако да ћемо ми гледати да будемо протагонисти од самог старта – истакао је Станковић.

Говорио је Станковић и о прелазном року у домаћем првенству.

– Испратили смо сви прелазни рок наших клубова, морао је веома брзо да се уради јер је првенство већ јуче почело. Доста клубова је морало веома брзо да решава своје статусе. Сигуран сам да ће првенство бити занимљиво и тешко, ништа лакше од прошле године. Једноставно нећемо имати право на кикс, свако ће желети да победи Црвену звезду, на нама је да одговоримо на прави начин. Прихватамо улогу фаворита, јер када си у Црвеној звезди не можеш да бираш да ли желиш или не. Једноставно је то обавеза и циљеви су јасни, на сва три фронта идемо да извучемо максималан број утакмица, то сам причао целу прошлу сезону, то причам и сада и да се нападне титула од првог кола. Свака титула је важна, свака година је много битна, једна носи престиж, друга новац, трећа можда рекорд. Свако првенство може да се позове на важност, али је ово једно од специфичних првенстава које може да донесе доста доброг Црвеној звезди. Неко сам ко је рођен у Београду и ко је одрастао у овом клубу и дете сам Црвене звезде, а сада имам прилику да са мојим стручним штабом и момцима Црвеној звезди донесем нешто много важно и значајно, то може да буде једна прекретница нашег клуба. Звезда је велика и остаће велика, али сви знамо шта доноси директна Лига шампиона у наредних пар година. Мени је велика част и задовољство што могу да браним Звезду изнутра поново и да покушам заједно са момцима да како у овој историјској, тако и наредним годинама будемо компетентни, направимо велике ствари са Црвеном звездом и упишемо се у историју клуба.

Осврнуо се Станковић и на појачања која су у летњем прелазном року стигла у Црвену звезду.

– Надам се да ће нови играчи, заједно са момцима који су дуже ту правити разлику. Имали су времена да упознају групу, начин рада и стил игре какав Црвена звезда жели да практикује. Букари је доста квалитетно и брзо крило. Кангва је динамичан момак, који има јак карактер и не либи се на било ком делу терена да преузме одговорност, има динамику која је нама потребна и која се мени лично свиђа. Имамо гаранцију са момцима који су ту остали, са окосницом тима, али имамо и два нова члана, тако да од Звезде можемо само бољитак да очекујемо у наредном периоду.

Потврдио је Станковић да четири играча неће бити у саставу за сутрашњи меч.

– Крстичић неће бити у саставу, као и Бен због смртног случаја у фамилији, он је отпутовао у Париз и враћа се у понедељак. Панков је на првој пријатељској утакмици покидао лигамнете скочног зглоба, њега очекује још 10-15 дана опоравка и он ће нам се придружити крајем овог месеца. Охи је такође ван строја две недеље.

Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић је говорио и о мотивацији играча.

– Није потребна већа мотивација од ове године и ове сезоне. Мотивација је фактор који мора да постоји у сваком тренутку кад се игра за Црвену звезду, нико те не пита на ком ти је нивоу мотивација, то је обавеза уз овај дрес. Циљ је победити утакмицу.

Стратег црвено-белих је говорио и о екипи Радничког из Ниша.  

– Митровић је ударна игла Радничког из Ниша, момак који показује квалитет, на сваких шест месеци се код њега види бољитак. Довели су Марјановића, момка чији ми се начин игре свиђа, остало је на њима. Остали су без једног штопера, видећемо и каква је ситауција на левом беку, ко ће играти, знамо све о њима. Не верујем да било шта може да нас изненади, ко год да игра, поштујемо свакога. Утакмица за утакмицу спремамо посебно сваку за себе, тако ће бити и сутра.

Говорио је Станковић о играчима који нису регистровани за предстојећи меч, али и истакао да је позајмица Ибрахиму Мустафи донела доста тога доброг.

– Имамо велики број играча, за ову утакмицу неки нису регистровати, то је једноставно природан пут, не могу сви да буду лиценцирани. Они су ту са нама и тренирају.Позајмице су наш интерни договор и интерна процена ко би требао да оде. Види се колико је шест месеци значило Ибрахиму и колико се лепо развио. Постао је директан играч, момак који је захвалан и ради невероватно. Гладан је успеха, жеља за игром и мотивација су на нестварном нивоу. Он може бити један од припрема да наша Суперлига за шест месеци може да произведе квалитетног играча. Може да буде и стартер, зашто да не.

Осврнуо се Станковић и на велику подршку навијача.

– Звездин навијач зна да препозна моменат и када је тешко и када је лепо. Лепа порука са њихове стране да је то најбитнија, свака је најбитнија, али ова има посебну тежину. Не сумњам да ће стадион бити добро испуњен, морамо да будемо и свесни да је лето и време одмора. Ко год да дође ми смо захвални.

Истакао је Станковић да црвено-бели не праве разлику између такмичења на сва три фронта и да максималан учинак желе у сваком мечу.

– У Црвеној звезди не постоје приоритети. Немамо разлога нити имамо луксуз да можемо да бирамо, Звезда не бира, Звезда има јасне циљеве у складу са величином клуба, нема бирања – закључио је Станковић.  

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама