Фудбал Фудбал/Вести

Кингс Кангва представљен на Маракани

Прво појачање Црвене звезде у летњем прелазном року је талентовани везни фудбалер Кингс Кангва. Он је у наш клуб стигао из Арсенала из Туле, а задовољан због трансфера био је и спортски директор нашег клуба Митар Мркела, као и момак који ће у наредном периоду бранити боје нашег клуба.

 

-Задовољство ми је да представим наше прво појачање у овом прелазном року. Реч је о Кингсу Кангви, играчу који нам долази из Арсенала из Туле. Он је рођен 1999. године и игра на средини терена. Циљ нам је био да у овом прелазном року подмладимо и убрзамо екипу, а Кангва је један од играча који ће допринети да наша екипа у наредном периоду изгледа другачије, модерније, потентније. Ради се о брзом играчу, који добро контролише лопту. Веома је покретљив и динамичан и верујем да ће се брзо уклопити у захтеве Дејана Станковића и да ћемо са њим добити оно што смо тражили – почео је Мркела.

Говорио је спортски директор нашег клуба и о новим појачањима, али и најавио Османа Букарија, крилног нападача.

-Што се тиче десног крила, верујем да ће већ сутра бити нова промоција. Долази нам Осман Букари. Он ће данас бити у Београду и сутра ће бити представљен. Што се тиче нападача, ту не журимо. Било нам је битно да доведемо играча на позицији „осмице“ и на позицији десног крила. Све друго имамо покривено и све друго ћемо радити полако – рекао је Мркела.

Задовољство због доласка у редове црвено-белих истакао је и Кингс Кангва, али и напоменуо да ће све што има да каже показати на терену.

-Пре свега, захваљујем се на лепим речима. Нећу много говорити овде, јер ћу све оно што имам да кажем показати и рећи на терену. Био сам веома узбуђен и срећан када је дошло до договора. И даље сам веома узбуђен. Радујем се свему ономе што ме очекује већ сада када се будем прикључио екипи – почео је Кангва.

Поменуо је Кангва и некадашњег тренера нашег клуба Миодрага Божовића, са којим је имао прилику да сарађује, али и некадашње фудбалере нашег клуба са којима је играо.

-Као што сам већ рекао, не бих говорио о себи као фудбалеру, јер ћу све што имам показати на терену. С обзиром на то да сам дошао у Црвену звезду, то говори да имам одређене квалитете. Миодраг Божовић је фантастичан тренер и имали смо одличну сарадњу. Имали смо неке заједничке циљеве, али их у Тули ипак нисмо заједно остварили. Разговарао сам са њим пред долазак у Црвену звезду, а причао сам и са мојим пријтељима Гораном Чаушићем и Ђорђем Деспотовићем.

Истакао је кроз осмех репрезентативац Замбије да би волео да постане краљ Црвене звезде.

-Да, у имену имам реч „краљ“, и дефинитивно бих волео да постанем краљ Црвене звезде.

Говорио је талентовани везњак и о Канги, али и истакао да верује да ће заједно напредовати.

-Познајем Кангу и морам да кажем да ми је изузетно драго што ћемо радити заједно, а сигуран сам да ћемо и напредовати. То је оно што је најбитније, а верујем да ћемо и остварити добре резултате.

Поменуо је Кангва и надимак који је имао као дечак.

-Када сам био дечак, надимак ми је био Мачуа. Верујем да ћу и овде добити неки надимак.

Пред долазак у Звезду, Кангва је имао прилику да разговара са некадашњим првотимцем наше екипе Луком Јовићем.

-Да, срели смо се. Причали смо о тиму и свему ономе  што је потребно дати Црвеној звезди. Говорили смо и о очекивањима навијача, али и свему ономе што један фудбалер у Звезди треба да пружи. Највише смо причали о очекивањима. Једва чекам да првенство почне, како бих све оно о чему смо разговарали могао да покажем на терену.

Дотакао се млади фудбалер и извођења слободних удараца, који су му права специјалност.

-Волим да изводим „слободњаке“ и можете да очекујете голове када их ја будем изводио.

Само речи хвале имао је Кангва за Миодрага Божовића.

-Овом приликом бих му се још једном захвалио на свему. Он је сјајан тренер и заиста сјајан стручњак. Често смо имали прилике да се дружимо и смејемо. Проводили смо доста лепог времена заједно и посматрао сам га као оца. Дао ми је много самопоуздања и још једном му се захваљујем на свему што је урадио за мене – подвукао је Кангва.

Кангва је рођен 6. априла 1999. године у Касами, граду у Замбији и прве фудбалске кораке направио је у локалном клубу – Хепи Хартсу, после чега се отиснуо у Европу, прецизније у Хапоел Бер Шеву. Није се дуго задржао у Израелу и брзо се вратио у домовину како би заиграо за Билдкон, после чега стиже трансфер у Арсенал из Туле где је провео претходне три године. Тамо је на 54 меча постигао шест погодака, а профилисао се као фудбалер племенитог кова, одличне технике, брзине и способности да “понесе” лопту од шеснаестерца до шеснаестерца. Познат је и као неко ко има добар прекид, али и ниско тежиште, што противницима рпави велики проблем када треба да му одузму лопту. Такође, стандардни је члан репрезентације Замбије за коју је одиграо 13 утакмица и постигао гол, а претходно је прошао читав јуниорски стаж земље из које долази.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама