Фудбал Фудбал/Вести

Победа за крај припрема на Златибору

Извор: СД Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Јединства Путеви резултатом 2:1, у оквиру прве контролне утакмице на припремама на Златибору. Изабраници Дејана Станковића су од старта диктирали темпо, а резултат је могао бити и убедљивији. Црвено-бели су дошли до предности у 28. минуту након аутогола који је постигао Митрашиновић. Коначан резултат поставио је Славољуб Срнић у 54. минуту, након сјајног продора и асистенције Ибрахима Мустафе. Утакмица се играла у формату два полувремена по 30 минута.

Јединство Путеви – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Стадион: „Швајцарија“, Златибор.

Стрелци: Ђорђевић у 53. минуту за Јединство, а Митрашиновић у 28. (аутогол) и Срнић у 54. минуту за Црвену звезду.

Јединство: Лазић (Чубраковић), Глишић (Бралушић), Врбић (Митрашиновић), Недовић (Драгићевић), Глишовић (Токовић), Јороњић (Ивановић), Јањушевић (Богдановић), Мартиновић (Радојевић), Лазовић, Петровић, Ђорђевић.

Црвена звезда: Поповић (од 31. Васиљевић), Гобељић, Панков (од 15. Богдановић), Драговић (од 31. Саного), Радуловић, Срнић, Николић, Катаи (од 31. Крстичић), Лучић, Ибрахим, Охи (од 31. Бакајоко).

Резерве: Васиљевић, Манојловић, Богдановић, Саного, Крстичић, Бакајоко.

Од самог старта изабраници Дејана Станковића су офанзивно кренули ка голу противника, а прво узбуђење виђено је већ у трећем минуту. Након сјајне комбинације Лучића и Катаија, лопта је стигла до Радуловића који је одлично центрирао на петерац, али је голман противника у последњем тренутку реаговао испред Охија. Ново узбуђење виђено је у десетом минуту. Катаи је још једном показао своје дриблерске способности и након соло продора изборио позицију и са ивице казненог простора гађао, међутим лопта је завршила преко гола. Прилике су наставиле да се ређају као на траци, те је тако свега два минута касније могло да дође до промене резултата. Катаи је сјајно упослио Ибрахима, а брзоноги нападач је сјајно центрирао по замљи, међутим, дефанзивци противника су избацили лопту у корнер.

У 25. минуту, поново су запретили наши фудбалери. Након гужве у казненом простору после прекида, Драговић се најбоље снашао и шутирао, али је његов покушај изблокиран, те је наша екипа од свега добила само корнер. Три минута касније, труд црвено-белих се исплатио. Катаи је сјајно нашао Ибрахима, који је пробио по десном боку и оштро центрирао на прву стативу, а након неспретне реакције дефанзивне линије противника, лопта је од Митрашиновића завршила у мрежи. У 30. минуту, резултат је поново могао да се промени. Након комбинације са Лучићем, Катаи се наместио и са ивице шеснаестерца „пуцао“, међутим лопта је завршила преко гола.

И у другом делу игре наши фудбалери су наставили у истом ритму, па је тако већ у 33. минуту виђена нова прилика. Бакајоко се сјајно наместио и „опалио“ снажно са дистанце, али је чувар мреже противника уз крајње напоре успео да интервенише. Десет минута касније, поново су запретили црвено-бели. Лучић је сјајно предриблао чувара на средини терена, а потом прелепо упослио Срнића, који је у ситуацији „један на један“ покушао да пребаци голмана, али је чувар мреже противника ипак успео да одбрани. У 47. минуту, виђено је ново узбуђење. Након гужве у казненом простору противника, лопта се одбила на 16 метара, одакле је Саного снажно шутирао, али је голман Јединства поново успео да одбрани.

Ређале су се прилике црвено-белих, а у 51. минуту поново је могло доћи до промене резултата. Крстичић је сјајно упослио Бакајока, који је пробио по десном боку и центрирао пред сам гол, али је одбрана противника у последњем тренутку реаговала испред Ибрахима. Два минута касније, домаћи су успели да поравнају резултат преко Ђорђевића. Већ у наредном минуту, изабраници Дејана Станковића су поново дошли до предности. Ибрахим је сјајно пробио по левој страни, ушао у средину и послао лопту на другу стативу, а Срнићу није било тешко да је са петерца пошаље у мрежу, за потпуно заслужено вођство. Пред сам крај меча виђено је ново узбуђење. Крстичић је искористио грешку противничке одбране и предриблао голмана, али је лопта отишла у страну, међутим успео је да упосли Бакајока, који није био довољно прецизан.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама