Фудбал Фудбал/Вести

Марко Марин нови шеф скаутинг службе

Некадашњи фудбалер и капитен Црвене звезде – Марко Марин, данас је у просторијама стадиона „Рајко Митић“ промовисан у новог шефа скаутинг службе нашег клуба. На нову позицију именовао га је спортски директор нашег клуба Митар Мркела на обострано задовољство. Успешни фудбалер је изразио велико задовољство што поново има прилику да помогне вољеном клубу, али и истакао да су и сада циљеви на највишем могућем нивоу.

Нисам размишљао на овај начин док сам био фудбалер. Много сам срећан што сам добио прилику да у овој улози дођем у Црвену звезду и да помогнем клубу. Наравно, као и док сам био играч, увек постављам највише циљеве. Мислим да у лепом тренутку долазим у Црвену звезду, што ће ми додатно олакшати да испуним циљеве и помогнем клубу на прави начин – почео је Марин.

Већ неколико месеци Марин сарађује са спортским сектором нашег клуба, као и са спортским директором Митром Мркелом и помаже при проналажењу адекватних појачања.

-Већ неколико месеци смо у контакту. Радимо заједно и за овај прелазни рок тражимо праве играче. Помажем генералном директору и сигуран сам да ћемо сви бити задовољни и да ће овај прелазни рок бити успешан за нас.

Дотакао се некадашњи првотимац црвено-белих и успеха из минуле сезоне, али и нагласио да је циљ пласман у групну фазу Лиге шампиона.

-Друга дупла круна у низу. То је велики успех. Надам се, као и сви навијачи, да ћемо се предстојеће сезоне квалификовати у Лигу шампиона. То би био велики успех, да се након неколико сезона без Лиге шампиона поново вратимо тамо где припадамо. Наравно, поред тога, циљ је да и наредне сезоне освојимо све.

Истакао је Марин да је атмосфера сјајна, али и рекао да му тек предстоји упознавање са новим радним местом.

Није било превише времена за упознавање. Гледао сам финале купа и атмосфера је била сјајна као и увек. Сада ћу имати довољно времена да се упознам са радним простором – закључио је Марин.

Марко Марин је рођен 13. марта 1989. године, а прве фудбалске кораке начинио је у Немачкој. Успешно је носио дрес великих имена европског фудбала, а 2018. године задужио је дрес Црвене звезде. У свом играчком мандату у црвено-белом дресу, успео је да освоји две титуле националног шампиона. Након ангажмана у мађарском Ференцварошу, 2022. године је завршио изузетно успешну фудбалску каријеру, а сада ће имати прилику да се опроба у мало другачијем издању у свом вољеном клубу.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама