Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Напредак – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Напредак у Крушевцу резултатом 1:0, у оквиру шестог кола националног шампионата, и тако дошли на бод од наслова шампиона Србије. Изабраници Дејана Станковића су од старта диктирали ритам утакмице и стварали шансе, а резултат је могао бити и убедљивији. Једини, а уједно и победоносни погодак у редовима црвено-белих постигао је Охи Омојуанфо у 33. минуту, након гужве у казненом простору.

 

Напредак – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стадион: „Младост“, Крушевац.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелац: Охи у 33. минуту.

Жути картони: Ђуричковић, Којичић, Кочић (Напредак), Родић, Катаи (Црвена звезда).

Напредак: Васиљевић, С. Јовановић, Керкез, Ђуричковић (од 80. Кочић), Младеновић, Спремо, Ђековић, Којичић, Крстић, Миловановић (од 41. Ђ. Јовановић), Мелуновић.

Резерве: Савић, Пантић, Кунић, Кочић, Пројић, Џугурдић, Иванић, Јовановић, Бачанин.

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 85. Пићини), Ераковић, Драговић, Родић, Саного (од 85. Панков), Канга, Иванић (од 85. Крстичић), Бен (од 53. Срнић), Катаи, Охи (од 70. Павков).

Резерве: Гордић, Гобељић, Пићини, Панков, Крстичић, Срнић, Станковић, Станић, Радуловић, Мотика, Павков.

Изабраници Дејана Станковића су ушли у меч веома концентрисано, и мирном пас игром контролисали дешавања на терену. Прва озбиљнија прилика виђена је у 11. минуту после прекида. Главни арбитар Ивковић је досдио слободан ударац на двадесетак метара од гола, а крај лопте је стао Катаи. Гађала је Звездина „десетка“ преко живог зида у ближи угао, али је лопта завршила преко гола. Три минута касније поново су запретили црвено-бели. Након Кангине дуге лопте, Охи је спустио до Бена, који је са ивице казненог простора ухватио волеј левом ногом, али је лопта поново завршила преко пречке. Наставили су наши фудбалери да притискају противничку дефанзивну линију, а ново узбуђење виђено је у 23. минуту. Родић је сјајно пробио по левом боку и центрирао у средину шеснаестерца, где је Катаи био највиши и главом гађао у први угао, али је лопта завршила у рукама Васиљевића.

Ређале су се шансе пред голом домаћих, а у 26. минуту поново је запретила наша екипа. Гајић је примио лопту на двадесетак метара, наместио се и снажно „опалио“, међутим шутирао је лево од гола. Два минута касније, виђено је ново узбуђење. Након гужве у казненом простору, лопта се одбила до Канге, који је из прве „пуцао“ са двадесетак метара, али ни он није био довољно прецизан. У 30. минуту виђено је велико узбуђење. Родић је поново прошао по левој страни и упутио квалитетан центаршут на другу стативу, где је утрчавао Бен, али репрезентативац Коморских острва није успео да исконтролише лопту у скоку, те се резултат није променио. Труд наших првотимаца исплатио се у 33. минуту. Након брзок контра напада, Катаи је утрчао по левом боку и послао оштру лопту у петерац, Иванић је само закачио лопту, а Спремо је неспретно додао Охију, којем није било тешко да је пошаље у мрежу, за заслужену предност екипе коју са клупе предводи Дејан Станковић. Пред сам крај првог дела игре, могао је и Гајић да затресе мрежу домаћих. Иванић је одлично центрирао са леве стране на другу стативу, Охи је атрактивно петом спустио лопту до десног бека нашег тима, који је из прве шутирао у ближи угао, међутим само у спољни део мреже.

Друго полувреме почело је у истом ритму, а већ у 49. минуту виђено је велико узбуђење. Гајић је затресао мрежу, али је након консултације са ВАР собом главни арбитар поништио гол нашег тима због недозвољене позиције у којој се нашао Бен. У 63. минуту мало је недостајало да Ераковић упише првенац у сениорима Црвене звезде. Канга је сјајно центрирао из угла на прву стативу, где је највиши у скоку био управо талентовани штопер, који је главом гађао у даљи угао, али је голман домаћих крајњим напорима успео да скрене лопу поред гола. У наставку је ритам утакмице опао, а изабраници Дејана Станковића мирно су привели утакмицу крају и тако дошли на бод од шампионског пехара.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама