Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Napredak – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Napredak u Kruševcu rezultatom 1:0, u okviru šestog kola nacionalnog šampionata, i tako došli na bod od naslova šampiona Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su od starta diktirali ritam utakmice i stvarali šanse, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji. Jedini, a ujedno i pobedonosni pogodak u redovima crveno-belih postigao je Ohi Omojuanfo u 33. minutu, nakon gužve u kaznenom prostoru.

 

Napredak – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Stadion: „Mladost“, Kruševac.

Sudija: Marko Ivković.

Strelac: Ohi u 33. minutu.

Žuti kartoni: Đuričković, Kojičić, Kočić (Napredak), Rodić, Katai (Crvena zvezda).

Napredak: Vasiljević, S. Jovanović, Kerkez, Đuričković (od 80. Kočić), Mladenović, Spremo, Đeković, Kojičić, Krstić, Milovanović (od 41. Đ. Jovanović), Melunović.

Rezerve: Savić, Pantić, Kunić, Kočić, Projić, Džugurdić, Ivanić, Jovanović, Bačanin.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 85. Pićini), Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo (od 85. Pankov), Kanga, Ivanić (od 85. Krstičić), Ben (od 53. Srnić), Katai, Ohi (od 70. Pavkov).

Rezerve: Gordić, Gobeljić, Pićini, Pankov, Krstičić, Srnić, Stanković, Stanić, Radulović, Motika, Pavkov.

Izabranici Dejana Stankovića su ušli u meč veoma koncentrisano, i mirnom pas igrom kontrolisali dešavanja na terenu. Prva ozbiljnija prilika viđena je u 11. minutu posle prekida. Glavni arbitar Ivković je dosdio slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, a kraj lopte je stao Katai. Gađala je Zvezdina „desetka“ preko živog zida u bliži ugao, ali je lopta završila preko gola. Tri minuta kasnije ponovo su zapretili crveno-beli. Nakon Kangine duge lopte, Ohi je spustio do Bena, koji je sa ivice kaznenog prostora uhvatio volej levom nogom, ali je lopta ponovo završila preko prečke. Nastavili su naši fudbaleri da pritiskaju protivničku defanzivnu liniju, a novo uzbuđenje viđeno je u 23. minutu. Rodić je sjajno probio po levom boku i centrirao u sredinu šesnaesterca, gde je Katai bio najviši i glavom gađao u prvi ugao, ali je lopta završila u rukama Vasiljevića.

Ređale su se šanse pred golom domaćih, a u 26. minutu ponovo je zapretila naša ekipa. Gajić je primio loptu na dvadesetak metara, namestio se i snažno „opalio“, međutim šutirao je levo od gola. Dva minuta kasnije, viđeno je novo uzbuđenje. Nakon gužve u kaznenom prostoru, lopta se odbila do Kange, koji je iz prve „pucao“ sa dvadesetak metara, ali ni on nije bio dovoljno precizan. U 30. minutu viđeno je veliko uzbuđenje. Rodić je ponovo prošao po levoj strani i uputio kvalitetan centaršut na drugu stativu, gde je utrčavao Ben, ali reprezentativac Komorskih ostrva nije uspeo da iskontroliše loptu u skoku, te se rezultat nije promenio. Trud naših prvotimaca isplatio se u 33. minutu. Nakon brzok kontra napada, Katai je utrčao po levom boku i poslao oštru loptu u peterac, Ivanić je samo zakačio loptu, a Spremo je nespretno dodao Ohiju, kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu, za zasluženu prednost ekipe koju sa klupe predvodi Dejan Stanković. Pred sam kraj prvog dela igre, mogao je i Gajić da zatrese mrežu domaćih. Ivanić je odlično centrirao sa leve strane na drugu stativu, Ohi je atraktivno petom spustio loptu do desnog beka našeg tima, koji je iz prve šutirao u bliži ugao, međutim samo u spoljni deo mreže.

Drugo poluvreme počelo je u istom ritmu, a već u 49. minutu viđeno je veliko uzbuđenje. Gajić je zatresao mrežu, ali je nakon konsultacije sa VAR sobom glavni arbitar poništio gol našeg tima zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao Ben. U 63. minutu malo je nedostajalo da Eraković upiše prvenac u seniorima Crvene zvezde. Kanga je sjajno centrirao iz ugla na prvu stativu, gde je najviši u skoku bio upravo talentovani štoper, koji je glavom gađao u dalji ugao, ali je golman domaćih krajnjim naporima uspeo da skrene lopu pored gola. U nastavku je ritam utakmice opao, a izabranici Dejana Stankovića mirno su priveli utakmicu kraju i tako došli na bod od šampionskog pehara.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama