Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ CZBG

Zvezda do prednosti protiv Proletera

CZBG Portal — Vaterpolisti
Vaterpolisti savladali zrenjaninski Proleter u utakmici za plasman od 5. do 8. mesta

Vaterpolisti Crvene zvezde savlaali su zrenjaninski Proleter u prvom meču doigravanja za plasman od 5. do 8. mesta na „25.maju“ – 14:6 (2:1, 3:3, 3:1, 6:1).

Nakon reprezentativne pauze crveno-beli su ušli u poslednji ciklus sezone. Rađen i Đurđić, koji je i dalje u reprezentaciji Crne Gore, nisu nastupili u prvom meču doigravanja. Utakmica protiv Proletera bila je 200. na klupi Crvene zvezde za Dejana Savića.

Crveno-beli su već u prvom napadu dva puta pogodili okvir gola (prečku i stativu), nastavili u sledećim akcijama, što je Proleter kaznio preko Matkovića, a rezultat do kraja prvog perioda „okrenuli“ Gardašević i Marković.

Seriju između dve četvrtine su nastavili Vukićević i Radović, uzvratili Čabrilo i Bosić, a do kraja poluvremena pogađali Gardašević još jednom i Mitrović za goste, dok je veliku priliku propustio Bosić u kontri. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 5:4 za crveno-bele.

U trećem kvartalu Zvezda je prelomila utakmicu i uspostavila svoj ritam. Tankosić, Milojević i Smiljević su doneli 8:4, Ljubenović pogodio za 8:5 na isteku četvrtine.

Subotić je na startu poslednjih osam minuta realizovao peterac, pratili su ga golovima Pješivac i Radović, Bosić postigao poslednji pogodak za svoj tim i prekinuo seriju, a novu seriju za konačnih 14:6 postavili Vukićević sa dva gola i Smiljević u poslednjoj sekundi. Veliki broj prilika su propustili crveno-beli, a istakao se golman Proletera, Šantalab.

Najefikasniji sa tri gola bio Miloš Vukićević, po dva su postigli Filip Gardašević, Marko Radović i Petar Smiljević.

Drugi meč je na programu u subotu, u Zrenjaninu. Pobednik je ekipa koja prva ostvari dve pobede, a na duele za 5.mesto čekačće boljeg iz mečeva Vojvodine i Valisa. Posle prvog meča, Novosađani imaju prednost (13:12).

CRVENA ZVEZDA – PROLETER 14:6 (2:1, 3:3, 3:1, 6:1)

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Gledalaca: 100. Sudije: Putniković i Petrović. Isključenja: Crvena zvezda 9, Proleter 11. Peterci: Crvena zvezda 1(1), Proleter 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković 1, Subotić 1, Milojević 1, pješivac 1, Basara, Trtović, Vukićević 3, Gardašević 2. Radović 2, Ivanović, Smiljević 2. Trener: Dejan Savić

PROLETER: Šantalab, Čabrilo 1, Trajković, Ljubenović 1, Rončević, Ilić, Mitrović 1, Berkov, Trkulja, Bosić 2, Matković 1, Lalić, Sretković, Marić. Trener: Brdarić.

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama