Кошарка Кошарка/Вести

Радоњић: Пред нама је врло атипична ситуација

Кошаркаши Црвене звезде мтс након победе над Игокеом одлазе на краћу паузу, која ће трајати у зависности од више фактора, на првом месту календара у Еврокупу, али и исхода плаy инн фазе која стартује наредног викенда.

Након меча, своје виђење утакмице који је у хали Александар Николић пратило скоро 4000 гледалаца, али и досадашњег дела сезоне изнео је тренер црвено-белих Дејан Радоњић који је говорио о више тема, на првом месту предстојећој паузи, опоравку повређених играча, али и врло специфичној ситуацији која следи црвено-белима по први пут, а то је скоро једномесечна пауза која следи пред плеј оф регионалне лиге:

– Врло специфично, атипично, после 62 меча у сезони, што је прилично озбиљан број, улазимо у фазу где још немам уговорену утакмицу, да покушамо да симулирамо неке ствари. Добра ствар је што ћемо опоравити неке играче. Добрић је у Чачку зарадио повреду, из тог аспекта је позитивно, али има много ствари које нас наводе на другачије размишљање и висок степен опрезности – рекао је тренер Црвене звезде после тријумфа над Игокеом.

О утакмици са Игокеом:

– С озбиром на укупну ситуацију и све оно што смо током године прошли, рекао бих да смо одиграли солидан меч. Били смо добро сконцентрисани, било је појединих интервала изнад очекивања с озбиром на тренутак у којем се налазимо. Преостаје нам да се окренемо периоду који је испред нас. Врло специфично, атипично, после 62 меча у сезони, што је прилично озбиљан број, улазимо у фазу где још немам уговорену утакмицу, да покушамо да симулирамо неке ствари. Добра ствар је што ћемо опоравити неке играче. Добрић је у Чачку зарадио повреду, из тог аспекта је позитивно, али има много ствари које нас наводе на другачије размишљање и висок степен опрезности – рекао је Радоњић.

Без обзира на све, Црвена звезда неће бити на задовољавајућем нивоу на старту борбе за финале, ни противник није познат:

– После 62 меча улазимо у фазу у којој морамо да урадимо најбоље што можео и свесни да нећемо бити на задовољавајућем нивоу. Ово је период тотално контра од свега и треба само да покушамо да урадимо најбоље што можемо да будемо у најбољем могућем стању. Вероватно пред Звездом најтеже полуфинале последњих година, јер никада нисмо били у таквој ситуацији. Не знам ни када је тачан датум, видећемо шта ће се дешавати ових двадесетак дана. Опрезност се повећава, мобилизација мора да буде максимална, да урадимо највише што можемо, да будемо свесни да нећемо бити добри и да тако уђемо у серију и видимо шта може да се направи.

Једино решење су припремне утакмице:

– С озбиром на дужину паузе, не знамо тачно ни колико је, сигурно да је неопходно да имамо неку утакмицу. Адреналин, припрема и приступ неће бити као до сада, али су нам ти мечеви неопходни. У полуфиналу нас чека екипа која ће бити у такмичарском ритму. Да не причам о форми. То би било илузорно. Датум полуфинала зависи од Еврокупа, па од прелиминарне фазе плеј-офа. Може да се деси да сазнамо на 10 дана до утакмице. Покушаћемо да направимо модификације које буду биле потребне. Остаје да се види да ли можемо да нађемо контролне мечеве и у односу на то додатно се подигнемо и да урадимо све што можемо да што спремнији дођемо до тих мечева. План је ту, кренули смо већ да га спроводимо – закључио је Дејан Радоњић конференцију за медије.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама