Košarka Košarka/Vesti

Radonjić: Pred nama je vrlo atipična situacija

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon pobede nad Igokeom odlaze na kraću pauzu, koja će trajati u zavisnosti od više faktora, na prvom mestu kalendara u Evrokupu, ali i ishoda play inn faze koja startuje narednog vikenda.

Nakon meča, svoje viđenje utakmice koji je u hali Aleksandar Nikolić pratilo skoro 4000 gledalaca, ali i dosadašnjeg dela sezone izneo je trener crveno-belih Dejan Radonjić koji je govorio o više tema, na prvom mestu predstojećoj pauzi, oporavku povređenih igrača, ali i vrlo specifičnoj situaciji koja sledi crveno-belima po prvi put, a to je skoro jednomesečna pauza koja sledi pred plej of regionalne lige:

– Vrlo specifično, atipično, posle 62 meča u sezoni, što je prilično ozbiljan broj, ulazimo u fazu gde još nemam ugovorenu utakmicu, da pokušamo da simuliramo neke stvari. Dobra stvar je što ćemo oporaviti neke igrače. Dobrić je u Čačku zaradio povredu, iz tog aspekta je pozitivno, ali ima mnogo stvari koje nas navode na drugačije razmišljanje i visok stepen opreznosti – rekao je trener Crvene zvezde posle trijumfa nad Igokeom.

O utakmici sa Igokeom:

– S ozbirom na ukupnu situaciju i sve ono što smo tokom godine prošli, rekao bih da smo odigrali solidan meč. Bili smo dobro skoncentrisani, bilo je pojedinih intervala iznad očekivanja s ozbirom na trenutak u kojem se nalazimo. Preostaje nam da se okrenemo periodu koji je ispred nas. Vrlo specifično, atipično, posle 62 meča u sezoni, što je prilično ozbiljan broj, ulazimo u fazu gde još nemam ugovorenu utakmicu, da pokušamo da simuliramo neke stvari. Dobra stvar je što ćemo oporaviti neke igrače. Dobrić je u Čačku zaradio povredu, iz tog aspekta je pozitivno, ali ima mnogo stvari koje nas navode na drugačije razmišljanje i visok stepen opreznosti – rekao je Radonjić.

Bez obzira na sve, Crvena zvezda neće biti na zadovoljavajućem nivou na startu borbe za finale, ni protivnik nije poznat:

– Posle 62 meča ulazimo u fazu u kojoj moramo da uradimo najbolje što možeo i svesni da nećemo biti na zadovoljavajućem nivou. Ovo je period totalno kontra od svega i treba samo da pokušamo da uradimo najbolje što možemo da budemo u najboljem mogućem stanju. Verovatno pred Zvezdom najteže polufinale poslednjih godina, jer nikada nismo bili u takvoj situaciji. Ne znam ni kada je tačan datum, videćemo šta će se dešavati ovih dvadesetak dana. Opreznost se povećava, mobilizacija mora da bude maksimalna, da uradimo najviše što možemo, da budemo svesni da nećemo biti dobri i da tako uđemo u seriju i vidimo šta može da se napravi.

Jedino rešenje su pripremne utakmice:

– S ozbirom na dužinu pauze, ne znamo tačno ni koliko je, sigurno da je neophodno da imamo neku utakmicu. Adrenalin, priprema i pristup neće biti kao do sada, ali su nam ti mečevi neophodni. U polufinalu nas čeka ekipa koja će biti u takmičarskom ritmu. Da ne pričam o formi. To bi bilo iluzorno. Datum polufinala zavisi od Evrokupa, pa od preliminarne faze plej-ofa. Može da se desi da saznamo na 10 dana do utakmice. Pokušaćemo da napravimo modifikacije koje budu bile potrebne. Ostaje da se vidi da li možemo da nađemo kontrolne mečeve i u odnosu na to dodatno se podignemo i da uradimo sve što možemo da što spremniji dođemo do tih mečeva. Plan je tu, krenuli smo već da ga sprovodimo – zaključio je Dejan Radonjić konferenciju za medije.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama