Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Ub slavio u trećem meču i poveo 2:1 u seriji

Odbojkašice Crvene zvezde pretrpele su poraz u trećem meču finalne serije plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije. Ub je na domaćem terenu slavio 3:0 i poveo 2:1 u seriji. Za osvajanje šampionskog pehara Ubu nedostaje jedna pobeda, dok su crveno-belim devojkama neophodna još dva trijumfa.

Zvezda je bolje otvorila meč, imala vođstvo praktično do finiša seta. Ub je izjednačio na 18:18, poveo, Zvezda izjednačila, ali su domaće odbojkašice sa dva vezana poena otišle na 21:19, odbile prvi napad Zvezde i na kraju stigle do vođstva 1:0 u setovima.

Drugi period sličan početak. Zvezda bolja na startu, a onda je usledila serija domaćih. Od 5:6 serijom 4:0 odlaze na 9:6 i do kraja perioda su zadržale vođstvo koje je na kraju iznosilo 7 poena.

Većim delom trećeg seta ekipe su se smenjivale u vđstvu. Povela je Zvezda, preuzeo Ub. Sredinom perioda ponovo su crveno-bele prešle u vođstvo. Imale su Beograđanke 13:11 ali je usledio pad koncentracije koji Ub kažnjava i odlazi na +5. Pad u igri domaćih Zvezda je iskoristila da se od 22:17 približi na 22:21, ali je to bilo sve. Na kraju maksimalna pobeda Uba za vođstvo u seriji 2:1.

Najefikasnija na utakmici bile su uzdanice Uba Aleksandra Gligorić i Ljiljana Ranković sa po 14 poena. U sastavu Zvezde Jelena Delić je upisala 9 poena.

Naredni meč igra se u utorak u Beogradu na Banjici. Šampionski pehar osvojiće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

UB – CRVENA ZVEZDA 3:0 (25:21, 25:18, 25:21)
Ub, hala: Sportska hala „Ub“. Gledalaca: 1200. Sudije: Predrag Balandžić i Dejan Rogić. Trajanje meča: 73 minuta.

UB: K.Đorđević (libero), S.Đurđević (libero), Gligorić 14, Jakšić, Novosel, Veselinović, Lukić 3, Petranović, Ranković 14, Erić 8, Kecman 8, Đorđević, Medić 8. Trener: Marijana Boričić

CRVENA ZVEZDA: Taubner 5, Živojinović 8, Milojević (libero), Marković 3, Drča 4, Sajić, Milunović, Ašonja, Lazić 8, Janjić, Delić 9, Stanković (libero), Bošković 4, Rodić 6. Trener: Milan Gršić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama