Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Pobeda za Viktora: Crvena zvezda Grundfos – Proleter 26:24 (14:11)

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos savladali su Proleter iz Zrenjanina 26:24, u prvoj utakmici četvrte runde plej-aut grupe ARKUS lige u „Šumicama“.

Filmska sezona Zvezdinih rukometaša i situacije u kojima se nalaze tokom tekuće sezone. Trener Crvene zvezde Ratko Đurković nije imao nijednog pivota na raspolaganju za bitan meč protiv Proletera usled povreda Nemanje Vučićevića i Đorđa Majesa, pomagali su na toj poziciji Milojko Jevtović i Filip Milošević, a veliki peh je zadesio crveno-bele već na početku meča. Viktor Matičić se teže povredio, što je dodatno ujedinilo ekipu pod pritiskom.

Saigrači su pobedu posvetili upravo Viktoru, kojem želimo brz i uspešan oporavak i povratak na parket.

Zvezda je od samog starta imala prednost, Proleter je izjednačio na 1:1 na startu, i u narednih 58 minuta vođstvo je bilo u rukama ekipe Ratka Đurkovića. Vrlo brzo je naš tim kreirao razliku koju je kontrolisao do kraja meča. Serijom je Zvezda došla na +4 (7:3), Gemaljević je zaustavio sedmerac, Knežević i Đurović postigli nekoliko efektinih pogodaka, a zatim je usledila i povreda Viktora Matičića. Proleter je uspeo u tim trenucima da dođe do 10:8, ali je Uroš Simić na odličan način obeležio povratak na parket i sa četiri gola u završnici obezbedio 14:11 pred poluvreme.

I u drugom poluvremenu Zvezda je imala potpunu kontrolu. Nije imao previše prostora za rotaciju Ratko Đurković, pa su najveći teret, uz golmana Gemaljevića, izneo tri bekova: Knežević, Đurović i Šljukić. Gemaljević je bio sjajan u prelomnim momentima meča, kada je Proleter uspeo da serijom 3:0 dođe do 23:22. Gemaljević je prethodno zaustavio sedmerac Momira Rnića, a zatim i desnog krila Uroša Kolundžića, kojem je to bio prvi promašen sedmerac u plej-autu. Uroš Simić je biio precizan na drugoj strani dva puta sa sedam metara i Zvezda je otklonila sve dileme oko pobednika meča. Konačan rezultat postavio je Skuban sa sedam metara na isteku vremena.

Uroš Simić je bio i najefikasniji sa 9 golova, 9/9 bez promašaja, i na najbolji način obeležio povratak na parket posle povrede. Marko Knežević je pogađao sedam puta, Mirko Đurović šest, dok je Janko Gemaljević imao 13 intervencija, tri sedmerca.

Zvezda se nalazi na prvom mestu sa 12 bodova, koliko ima i Proleter, dok je na trećem mestu Mokra Gora sa 9. Nakon pauze, Crvena zvezda putuje u Niš na duel protiv Železničara.

CRVENA ZVEZDA Grundfos – PROLETER 26:24 (14:11)
Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd). Isključenja: Crvena zvezda 6, Proleter 8 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 4(4), Proleter 8(5).

CRVENA ZVEZDA Grundfos: Đurović 6, Simić 9(3), Jevtović, Jović, Radovanović, Gemaljević, Jelić, Matičić 1, Blagojević, Alavanja, Bogunović, Laković 1, Šljukić 2, Milošević, Knežević 7. Trener: Ratko Đurković

PROLETER: Breti, Karlaš 1, Barjaktarović, Skuban 4(2), Rnić, Toškov, Popović, Bosančić, Terzić, Krivošija, Jovanov, Pavlović 4, Živković 2, Kolundžić 9(3), Kovačević. Trener: Gorjan Spahić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama