Хокеј Хокеј/Извештаји

ИХЛ 1/2 финале (3. меч): Звезда без снаге за брејк, Славија води 2-1 у серији.

Хокејаши Црвене звезде доживели су вечерас пораз од екипе Славије у Љубљани.  Иако су навијачи очекивали да црвено-бели, после победе у Београду, могу до брејка у Словенији, то се није десило. Тако је Славија повела са 2-1 у овој полуфиналној серији, а следећи меч је у суботу (26. март) у леденој хали Пионир у коме ће наши хокејаши покушати да изборе мајсторицу.

Црвена звезда је већи део прве трећине одиграла добро, али је поклекла пред сам крај. Црвено-бели су у 9. минуту повели са 0:1 голом Роберта Сабадоша и имали су вођство све до 15. минуте када су дмаћини изједначили на 1:1 преко Ловре Лапорника. Тај гол као да је пољуљао изабранике Николе Бере који нажалост примају још један само минут касније. Стрелац за 2:1 био је Ник Ситар.

У другом периоду Славија је постигла 2 гола и тако дошла на корак од друге победе у овој серији. Морамо истаћи да су оба гола Звездини оклопници примили доста наивно и стекао се утисак да је недостајало преко потребне концентрације како у одбрани, тако и у нападу где наши оклопници једноставно нису могли да пронађу пут до мреже домаћина. Стрелци за Славију су били Енес Горше и Јуре Примар.

Последњи период је резултатски припао Црвеној звезди, али то је било недовољно да се стигне предност домаћина од три гола. Једини стрелац у овом периоду био је Лазар Лештарић. Треба напоменути да су црвено-бели имали ситуацију 5 на 3 нa 3 минуте до краја, али је нису искористили и тако је прилика за потпуни преокрет пропала.

ХК Славија – СКХЛ Црвена звезда 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Славија: Лајевац, Павлич, Беричич (1 ас), Чампа, Примар 1, Ситар 1, Труден (2 ас), Черне (1 ас), Горше 1, Хумар (2 ас), Комполшек, Лапорник 1, Бернард (1 ас), Главоњић, Пушењак, Шкоф, Шпари Лебен, Видић, Загорц. Тренер: Горазд Рекељ

Црвена звезда: Ранковић, Бодиш,  Драговић (1 ас), Лештарић 1 (1 ас), Новаковић, Подунавац (1 ас), Сабадош 1, Анић, Јанковић, Митровић, Младеновић, Цвик, Гвозденовић,  Јовановић, Шпањевић. Тренер: Никола Бера

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама