Hokej Hokej/Izveštaji

IHL 1/2 finale (3. meč): Zvezda bez snage za brejk, Slavija vodi 2-1 u seriji.

Hokejaši Crvene zvezde doživeli su večeras poraz od ekipe Slavije u Ljubljani.  Iako su navijači očekivali da crveno-beli, posle pobede u Beogradu, mogu do brejka u Sloveniji, to se nije desilo. Tako je Slavija povela sa 2-1 u ovoj polufinalnoj seriji, a sledeći meč je u subotu (26. mart) u ledenoj hali Pionir u kome će naši hokejaši pokušati da izbore majstoricu.

Crvena zvezda je veći deo prve trećine odigrala dobro, ali je poklekla pred sam kraj. Crveno-beli su u 9. minutu poveli sa 0:1 golom Roberta Sabadoša i imali su vođstvo sve do 15. minute kada su dmaćini izjednačili na 1:1 preko Lovre Lapornika. Taj gol kao da je poljuljao izabranike Nikole Bere koji nažalost primaju još jedan samo minut kasnije. Strelac za 2:1 bio je Nik Sitar.

U drugom periodu Slavija je postigla 2 gola i tako došla na korak od druge pobede u ovoj seriji. Moramo istaći da su oba gola Zvezdini oklopnici primili dosta naivno i stekao se utisak da je nedostajalo preko potrebne koncentracije kako u odbrani, tako i u napadu gde naši oklopnici jednostavno nisu mogli da pronađu put do mreže domaćina. Strelci za Slaviju su bili Enes Gorše i Jure Primar.

Poslednji period je rezultatski pripao Crvenoj zvezdi, ali to je bilo nedovoljno da se stigne prednost domaćina od tri gola. Jedini strelac u ovom periodu bio je Lazar Leštarić. Treba napomenuti da su crveno-beli imali situaciju 5 na 3 na 3 minute do kraja, ali je nisu iskoristili i tako je prilika za potpuni preokret propala.

HK Slavija – SKHL Crvena zvezda 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Slavija: Lajevac, Pavlič, Beričič (1 as), Čampa, Primar 1, Sitar 1, Truden (2 as), Černe (1 as), Gorše 1, Humar (2 as), Kompolšek, Lapornik 1, Bernard (1 as), Glavonjić, Pušenjak, Škof, Špari Leben, Vidić, Zagorc. Trener: Gorazd Rekelj

Crvena zvezda: Ranković, Bodiš,  Dragović (1 as), Leštarić 1 (1 as), Novaković, Podunavac (1 as), Sabadoš 1, Anić, Janković, Mitrović, Mladenović, Cvik, Gvozdenović,  Jovanović, Španjević. Trener: Nikola Bera

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama