Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Колубара 3:0 (2:0)

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Колубаре резултатом 3:0, у оквиру 28. кола националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су од самог старта диктирали темпо меча, а питање победника било је решено већ у првом делу игре. Ел Фарду Бен је довео црвено беле у вођство, а предност је пред сам крај првог полувремена дуплирао Милан Родић. Победоносни погодак постигао је Охи Омојуанфо у 70. минуту утакмице.

 

Црвена звезда – Колубара 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Момчило Марковић.

Стрелци: Бен у 29, Родић у 45. и Охи у 70. минуту.

Жути картони: Родић (Црвена звезда), Тумбас, Петронијевић (Колубара).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Ераковић, Драговић, Родић (од 85. Радуловић), Крстичић, Канга (од 85. Ђурић), Иванић (од 71. Станковић), Бен, Мотика ( од 71. Фалко), Охи (од 71. Станић).

Резерве: Гордић, Ђурић, Станковић, Станић, Срнић, Фалко, Радуловић, Живковић, Павков.

Колубара: Поповић, Радовановић, Стојановић (од 84. Антић), Петронијевић, Зечевић (од 67. Симић), Кочовић, Узелац, Лончар (од 67. Филиповић), Младеновић (од 67. Андрић), Бојић, Тумбас (од 88. Вранешевић).

Резерве: Миловановић, Станивуковић, Ђенић, Симић, Вранешевић, Андрић, Филиповић, Бакић, Антић.

Од самог старта утакмице црвено-бели су вршили притисак на дефанзивну линију гостујућег тима, и кроз пас игру контролисали дешавања на терену. Прво веће узбуђење узбуђење виђено је у 10. минуту, након доброг напада нашег тима. Након сјајне акције по десном боку, лопта је стигла до младог Мотике, који је са ивице шеснаестерца снажно „опалио“, али је лопта завршила преко гола. Ново узбуђење пред голом гостију виђено је у 18. минуту. Након гужве у казненом простору, „одбијанац“ је стигао до Крстичића, који је ивице шеснаестерца оштро „пуцао“ у даљи угао, али је лопта прошла неколико центриметара од десне стативе.

Офанмзива црвено-белих се наставила па је тако два минута касније виђена нова прилика. Канга је започео уиграну акцију, и из слободног ударца пребацио лопту преко живог зида, а до ње је први стигао Иванић, који је из прве „опалио“, међутим, лопта је отишла преко гола. Труд изабраника Дејана Станковића, исплатио се у 29. минуту. Канга је добро центрирао са десног бока дубоко у казнени простор, на другој стативи добро се снашао Родић, који је шутирао у даљи угао, али је његов ударац изблокирао дефанзивац противника, а лопта се одбила директно на главу Бена, који је добро реаговао и довео наш тим до заслуженог вођства.

У наставку је у стрелце могао да се упише и Ераковић, али је његов ударац главом завршио десно од гола. Пред сам крај првог дела игре, виђено је ново узбуђење пред голом гостију из Лазаревца. Гајић је покупио лопту на ивици казненог простора, и упослио Родића, који је налетео на лопту и испалио “пројектил” у даљи угао, за други гол наше екипе, пред сам одлазак на паузу.

Други део игре отпочео је у истом ритму, па је тако у 50. минуту виђена нова прилика. Бен је добро центрирао са левог бока, а на лопту је на самом петерцу налетео Охи, али је шутирао преко гола. У 57. минуту запретио је и Гајић. Након одбијене лопте, Гајић је показао брзину, и са десне ивице шеснаестерца из трка „опалио“, међутим, и он је шутирао преко гола. Наставили су црвено-бели да нападају и у наставку, па је тако у 70. минуту виђено ново узбуђење. Након центаршута Родића, Гајић је спустио пред сам гол до Охија, којем није било тешко да погоди мрежу противника за трећи гол наше екипе.

Запретили су и гости у 75. минуту преко Андрића, али је капитен наше екипе Борјан добро реаговао и одбранио. Прилику да постигне свој дебитантски гол имао је талентовани Станковић, када је у 83. минуту након добре лопте утрчао и у паду шутирао, али само поред гола. Дуго ће овај дан памтити османестогодишњи Андреј Ђурић, који је у завршници меча добио прилику да дебитује за сениорски тим Црвене звезде. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама