Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Kolubara 3:0 (2:0)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Kolubare rezultatom 3:0, u okviru 28. kola nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su od samog starta diktirali tempo meča, a pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom delu igre. El Fardu Ben je doveo crveno bele u vođstvo, a prednost je pred sam kraj prvog poluvremena duplirao Milan Rodić. Pobedonosni pogodak postigao je Ohi Omojuanfo u 70. minutu utakmice.

 

Crvena zvezda – Kolubara 3:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Momčilo Marković.

Strelci: Ben u 29, Rodić u 45. i Ohi u 70. minutu.

Žuti kartoni: Rodić (Crvena zvezda), Tumbas, Petronijević (Kolubara).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić (od 85. Radulović), Krstičić, Kanga (od 85. Đurić), Ivanić (od 71. Stanković), Ben, Motika ( od 71. Falko), Ohi (od 71. Stanić).

Rezerve: Gordić, Đurić, Stanković, Stanić, Srnić, Falko, Radulović, Živković, Pavkov.

Kolubara: Popović, Radovanović, Stojanović (od 84. Antić), Petronijević, Zečević (od 67. Simić), Kočović, Uzelac, Lončar (od 67. Filipović), Mladenović (od 67. Andrić), Bojić, Tumbas (od 88. Vranešević).

Rezerve: Milovanović, Stanivuković, Đenić, Simić, Vranešević, Andrić, Filipović, Bakić, Antić.

Od samog starta utakmice crveno-beli su vršili pritisak na defanzivnu liniju gostujućeg tima, i kroz pas igru kontrolisali dešavanja na terenu. Prvo veće uzbuđenje uzbuđenje viđeno je u 10. minutu, nakon dobrog napada našeg tima. Nakon sjajne akcije po desnom boku, lopta je stigla do mladog Motike, koji je sa ivice šesnaesterca snažno „opalio“, ali je lopta završila preko gola. Novo uzbuđenje pred golom gostiju viđeno je u 18. minutu. Nakon gužve u kaznenom prostoru, „odbijanac“ je stigao do Krstičića, koji je ivice šesnaesterca oštro „pucao“ u dalji ugao, ali je lopta prošla nekoliko centrimetara od desne stative.

Ofanmziva crveno-belih se nastavila pa je tako dva minuta kasnije viđena nova prilika. Kanga je započeo uigranu akciju, i iz slobodnog udarca prebacio loptu preko živog zida, a do nje je prvi stigao Ivanić, koji je iz prve „opalio“, međutim, lopta je otišla preko gola. Trud izabranika Dejana Stankovića, isplatio se u 29. minutu. Kanga je dobro centrirao sa desnog boka duboko u kazneni prostor, na drugoj stativi dobro se snašao Rodić, koji je šutirao u dalji ugao, ali je njegov udarac izblokirao defanzivac protivnika, a lopta se odbila direktno na glavu Bena, koji je dobro reagovao i doveo naš tim do zasluženog vođstva.

U nastavku je u strelce mogao da se upiše i Eraković, ali je njegov udarac glavom završio desno od gola. Pred sam kraj prvog dela igre, viđeno je novo uzbuđenje pred golom gostiju iz Lazarevca. Gajić je pokupio loptu na ivici kaznenog prostora, i uposlio Rodića, koji je naleteo na loptu i ispalio “projektil” u dalji ugao, za drugi gol naše ekipe, pred sam odlazak na pauzu.

Drugi deo igre otpočeo je u istom ritmu, pa je tako u 50. minutu viđena nova prilika. Ben je dobro centrirao sa levog boka, a na loptu je na samom petercu naleteo Ohi, ali je šutirao preko gola. U 57. minutu zapretio je i Gajić. Nakon odbijene lopte, Gajić je pokazao brzinu, i sa desne ivice šesnaesterca iz trka „opalio“, međutim, i on je šutirao preko gola. Nastavili su crveno-beli da napadaju i u nastavku, pa je tako u 70. minutu viđeno novo uzbuđenje. Nakon centaršuta Rodića, Gajić je spustio pred sam gol do Ohija, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu protivnika za treći gol naše ekipe.

Zapretili su i gosti u 75. minutu preko Andrića, ali je kapiten naše ekipe Borjan dobro reagovao i odbranio. Priliku da postigne svoj debitantski gol imao je talentovani Stanković, kada je u 83. minutu nakon dobre lopte utrčao i u padu šutirao, ali samo pored gola. Dugo će ovaj dan pamtiti osmanestogodišnji Andrej Đurić, koji je u završnici meča dobio priliku da debituje za seniorski tim Crvene zvezde. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama