Хокеј Хокеј/Извештаји

ИХЛ 1/2 финале (2. меч): Звезда после преокрета дошла до важне победе

Хокејаши Црвене звезде забележили су вечерас важну победу. Они су, наиме, у другом мечу полуфиналне серије саваладали екипу Славије резултатом 4:2 и тако изједначили у серији на 1-1, те тако сигурно безбедили још једну утакмицу у леденој хали Пионир.

Звезда је одлично кренула у овај меч и врло брзо је повела са 1:0 голом Сабадоша. Ипак, гости су успели да преокрену резултат и искористе грешке црвено-белих. Прво је на 1:1 изједначио Главоњић, да би Беричич довео госте у вођство од 1:2. Звезда је нападала, али то није дало резултата, па је резултат и након друге трећине гласио 1:2. У последњем периоду Звезда је додала гас и заиста уложила пуно напора да дође до изједначења, а стрелац за 2:2 био је Новаковић. Наставили су црвенп-бели оклопници да одлично клизају и врше притисак, а резултат тога био је гол Анића који је прикуцао пак у мрежу гостију за 3:2. Прштало је тада све на леду и са једне и са друге стране, а гости су покушали да са шест играча на леду (повукли голмана) дођу до изједначења. Ипак, наши оклопници нису дозволили изненађење, а Лештарић је само потврдио Звездину победу голом за 4:2.

Следећи меч ове две екипе играју у уторак у Љубљани, а после тога серија се сели у Београд и заиста би било лепо када би наши навијачи дошли у што већем броју и подржали наше оклопнике.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Славија 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)

Црвена звезда: Ранковић, Бодиш, Анић 1, Драговић, Гвозденовић, Јанковић, Јовановић, Лештарић 1 (2 ас), Милошевић, Митровић, Младеновић, Новаковић 1, Подунавац (2 ас), Сабадош 1, Шпањевић (1 ас), Стојановић, Вдовић, Цвик. Тренер: Никола Бера

Славија: Лајевац, Павлич, Беричич 1, Бернард, Чампа, Черне, Главоњић 1, Горше, Хумар, Комполшек, Лапорник, Погачар, Примар, Пушењак, Ситар (1 ас), Скерлеп, Шкоф, Труден, Продан. Тренер: Горазд Рекељ

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама