Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti bez pobede u trećem derbiju sezone

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su na Banjici od „večitog rivala“ u trećem derbiju sezone, u okviru 5.kola lige od 1. do 6.mesta – 12:10 (0:3, 5:3, 4:1, 3:3).

Utakmica planirana za subotu je zbog problema na bazenu „Banjica“ odložena za danas. U tim Dejana Savića vratio se Marko Radović, dok je i dalje van stroja Veljko Tankosić.

Dobar početak, zatim pad i bez vremena za povratak u meč. Crveno-beli su prvu četvrtinu rešili u svoju korist 3:0, ali su dozvolili rivalu da se vrati u meč u drugom periodu igre. Naš tim je vodio i 2:5 i 5:7 u nastavku, ali nije iskoristio ni peterac, nije bila dobra realizacija igrača više, što je protivnik iskoristio da povede pred poslednjih osam minuta – 9:7.

U poslednjem kvartalu je bilo 3:3 za ukupnih 12:10 za rivala, koji se ovom pobedom probio na drugo mesto, a naš tim će u plej-of sa četvrte pozicije.

Najefikasniji je bio Pješivac sa 3 gola, Basara i Milojević su pogađali dva puta, Radović, Vukićević i Đurđić po jednom.

Protivnik Crvene zvezde u četvrtfinalu biće Šabac, a prva utakmica je na programu u subotu na 25.maju. Drugi meč, u Šapcu, igra se 26.marta. Gol razlika će biti presudna ukoliko ekipe slave po jednom.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 12:10 (0:3, 5:3, 4:1, 3:3)
Beograd, bazen: „Banjica“. Sudije: Anđelić i Virijević. Isključenja: Partizan 11, Crvena zvezda 9. Peterci: Partizan 3(1), Crvena zvezda 1(0).

PARTIZAN: Rističević, Jakšić, Gak, Vićković 2, Aleksić 2, Velkić 1, Boven 1, Nešić, Vico 1, Andrin, Lovre 2, Kojić 1, Bulajić, Vavić 2. Trener: Miloš Korolija

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Trtović, Đurđić 1, Marković, Subotić, Milojević 2, Pješivac 3, Basara 2, Rađen, Vukićević 1, Gardašević, Radović 1, Ivanović, Gajić. Trener: Dejan Savić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama