Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Zvezda u polufinalu plej-ofa

Odbojkašice Crvene zvezde plasirale su se u polufinale plej-ofa BPŠ Superlige nakon što su su u obe utakmice četvrtfinalne serije slavile maksimalnim rezultatom protiv crno-belih. U drugom meču, u hali SC „Master“, Zvezda je po setovima pobedila 25:17, 25:20, 28:26.

Protivnik u polufinalu biće ekipa Jedinstva iz Stare Pazove. Crvena zvezda i Jedinstvo su već četiri puta odmerile snage ove sezone, naš tim je slavio tri puta, uključujući trijumf u četvrtfinalu Kupa Srbije, kao i meč poslednjeg kola ligaškog dela BPŠ Superlige.

U SC „Master“ naš tim je u prvom setu brzo došao do visoke prednosti, prvo 1:4, tajm-aut je zatražio Darko Zakoč već na startu, a zatim i 2:10. Usledio je pad u igri, domaća ekipa je boljom igrom na mreži smanjila razliku, Ana Drobnjak i Nada Mitrović su poenima u bloku približile svoju ekipu, a zatim je posle tajm-auta Milana Gršića, Nada Mitrović vezanim poenima donela 15:16. Kada je teško, Bojana Drča. Zvezdin kapiten i MVP finala Kupa Srbije je prvo sjajnim dizanjem za Jelenu Lazić, a zatim i svojim servisom, odbila nalet protivnika, da bi Jelena Lazić i Dajana Bošković zajedničkim snagama donele Zvezdi sedam set lopti. Isidora Rodić je iskoristila prvu, prvim poenom iz bloka za naš tim na meču, u pravom trenutku, za 17:25 i 0:1.

Do sredine drugog seta smo videli veliku borbu, bez tajm-auta i prekida, Zvezda je održavala minimalnu razliku, Nada Mitrović odigrala protiv našeg tima još jednu dobru utakmicu, i uz pomoć Nine Jakić držala priključak, ali su Dajana Bošković i Isidora Rodić „naterale“ Darka Zakoča na prvi tajm-aut u drugom setu pri rezultatu 10:14. Ovog puta, Zvezda nije dozvolila pad, Rodićeva nastavila sa sjajnom igrom, uz tri poena u bloku, Ana Živojinović je osvojila dva, uz jedan as, i crveno-bele su brzo stekle kapitalnih 12:20. Pri rezultate 16:23 Ksenija Tomić je osvojila tri od četiri poena za svoj tim, ali je Jelena Lazić u svom stilu stavila tačku na set i duplirala prednost osvajača Kupa Srbije – 20:25, 0:2.

Treći set je bio odličan za gledanje ljubiteljima odbojke. Tandem Tomić&Jakić na jednoj strani donosi 7:4, Rodić&Živojinović na drugoj 8:8, da bi Dajana Bošković vezala het-trik: poen iz napada, blok i as poen za 9:11 i tajm-aut Darka Zakoča. Urodilo je plodom, Vukčevićeva je donela izjednačenje, usledio je period igre poen za poen do 17:17, kada je Nina Jakić osvojila tri vezana poena za 20:17. Nakon poena Ksenije Tomić crno-bele su imale tri set lopte, a Zvezda pokazala karakter. Dva bloka Jelene Lazić i Bojane Drče i odličan as servis Isidore Rodić za 24:24, a zatim i Jelena Lazić osvaja novi poen za prvu meč loptu. Ekipa Darka Zakoča je dva puta spašavala meč, treći put nije uspela. Dajana Bošković za 26:27, Jelena Lazić za pobedu – 26:28, 0:3.

Upravo su Boškovićeva sa 17 i Lazićeva sa 14 poena bile najefikasnije, uz odličnu Isidoru Rodić sa 12 poena (6 iz bloka).

Prednost domaćeg parketa u polufinalnoj seriji imaće ekipa Jedinstva iz Stare Pazove.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 0:3 (17:25, 20:25, 26:28)
Beograd, hala: SC „Master“. Gledalaca: 150. Sudije: Vladimir Cvetković i Svetlana Zotović. Trajanje meča: 71 minut.

PARTIZAN: Božović (libero), Drobnjak 2, Jakić 9, Dedijer 1, Zubić 2, Krulj, Mitrović 13, Vukčević 7, Gajić 1, Vukomanović (libero), Đukanović, Tomić 15. Trener: Darko Zakoč.

CRVENA ZVEZDA: Taubner, Živojinović 4, Milojević (libero), Marković 1, Drča 7, Sajić, Milunović, Đorđević, Ašonja, Lazić 14, Janjić, Delić 3, Bošković 17, Rodić 12. Trener: Milan Gršić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama