Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda savladala Mladost u Zagrebu

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu na turniru Premijer regionalne lige u Zagrebu protiv domaćina, ekipe Mladosti, trećeg dana takmičenja na bazenu na Savi – 9:8 (2:1, 2:3, 3:3, 2:1).

Prvi trijumf Dejana Savić na klupi Crvene zvezde u trećem mandatu. Tokom celog toka meča gledali smo egal utakmicu i gol za gol. U prvom poluvremenu, crveno-beli su imali nekoliko prilika da se odlepe i naprave veću razliku, ali Jurlina je bio nesavladiv i već sredinom drugog perioda imao dvocifren broj intervencija.

Mnogo bolje su koristili igrača manje crveno-beli i uspeli da u trećem periodu igre zadrže kontrolu i koncentraciju.

Herceg je doveo Mladost u vođstvo, Subotić i Milojević okrenuli rezultat za 1:2 posle osam minuta. U drugom periodu Dašić i Vrbnjak su preokrenuli, Đurđić i Subotić doneli novu promenu rezultata, a Lazić postavio 4:4 pred poluvreme.

Treći period je bio najefikasniji, Mišović se razbranio. Subotić, Vukićević i Basara sa pet metara su pogađali za naš tim, Herceg i Rakovac dva puta za Mladost.

Jurlina je nastavio da briljira i u poslednjem periodu. Gajić je uspeo da da donese Zvezdi 7:8, odlična odbrana našeg tima i Mišović su čuvali rezultat, čak i sa dva igrača manje, ali je Milojević propustio veliku priliku za +2, Jurlina se opet istakao. U sledećem napadu Lazić je pogodio za 8:8, a Mišović odbranio zicer Bajiću na 26 sekundi pre kraja. Crvena zvezda je imala napad za pobedu koji je realizovao na fantastičan način Gavril Subotić, lob udarcem koji ni Jurlina nije uspeo da odbrani. Ostalo je još osam sekundi do kraja, Franko Lazić je bio neprecizan i Zvezda je ostvarila prvi trijumf na turniru u Zagrebu.

Gavril Subotić je bio i najefikasniji sa 4 gola, po jednom su pogađali Milojević, Vukićević, Đurđić, Basara i Gajić.

U poslednjem meču turnira Crvena zvezda sutra od 10 časova igra protiv ekipe Budve za kraj učešća u Regionalnoj ligi za ovu sezonu.

MLADOST – CRVENA ZVEZDA 8:9 (1:2, 3:2, 3:3, 1:2)
Zagreb, bazen
: ŠRC „Mladost“. Sudije: Dragan Stampalija (Hrvatska) i Vojin Putniković (Srbija)Igrač više: Mladost 4/10, Crvena zvezda 4/7. Peterci: Crvena zvezda 1(1).

MLADOST: Jurlina, Samardžić, Obuljen, Bušić, Lazić 2, Dašić 1, Vrbnjak 1, Rakovac 2, Mihaljević, Bajić, Fabris, Škljić, Jukić, Herceg 2. Trener: Zoran Bajić

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Gajić 1, Đurđić 1, Marković, Subotić 4, Milojević 1, Pješivac, Basara 1(1), Rađen, Vukićević 1, Gardašević, Trtović, Ivanović, Smiljević. Trener: Dejan Savić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama