Времеплов Историја Кошарка Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе Сећања

Времеплов: Представљен ЗВЕЗДИН БУЏЕТ И ТИМ ЗА ТРОФЕЈЕ 27.09.2003

Насловна страна званичног сајта кошаркашког клуба Црвена звезда из тог периода- снимак екрана од цзв_носталгија

Увод: У овом обрасцу се налази текст са старог званичног сајта КК Црвена звезда и све цифре буџета, протокола и припрема за Звездину прву сезону у Улеб купу (2003-2004) су потврђени од стране тадашње управе! КК Црвена звезда је тада постала први клуб са ових простора да је званично објавила свој бруто буџет, такође препричан је и целокупни посао о припремању Фестивала кошарке на Малом Калемегдану, о Беобанци, Дивцу и окупљању бивших кошаркаша Црвене звезде, а и присуству млађих категорија, такође тадашњих сениора и фудбалера Црвене звезде.

За Црвену звезду нова сезона је почела! Навијачима и читавој јавности је у суботу представљен нови тим и буџет Кошаркашког клуба Црвена звезда за сезону 2003-2004.

Дуго припремани “Фестивал кошарке” одржан је пред препуним трибинама главног терена на Малом Калемегдану, уз велики број гостију и представника београдских медија.

Кошаркашки клуб Црвена звезда је објавио планирани буџет за сезону 2003/2004, који износи 261.873.130 динара или око четири милиона евра.Ово је први пут да један клуб у Србији и Црној Гори јавно представи буџет и финансијско пословање.

Ово није мој приватан клуб. Звезда је национално добро и имамо обавезу да вам покажемо све што се ради у Звезди”, рекао је председник клуба Живорад Анђелковић на конференцији за новинаре. Анђелковић је додао да је већ 89 одсто планираног буџета (око 3,5 милиона евра) обезбеђено и то од, како је навео, спонзора, донатора, продаје претплатних карата, продаје Звездиних производа и комерцијалних програма кошаркашког клуба.

Сагадин, Анђелковић, Јеретин

Анђелковић је рекао да када је 2001. године нова управа дошла у клуб није затекла ниједан папир о пословању, рачун је био у блокади од 1999. године, а клуб је дуговоао “невероватних 227.500.000 динара” (око 3,5 милиона евра).

Председник је истакао да су преостала дуговања Звезде 68.250.000 динара по основу невраћених кредита, 7.215.000 је по основу репрогама дуга, а 39 милиона динара је по основу тужби и опомена.

Анђелковић је навео пример да само ликвидирана “Беобанка” потражује 20.000.000 динара по основу кредита који је подигла стара управа 1999. године како би ангажовала Владу Дивца.

Главни догађај дана ипак је била утакмица у којој су снаге одмерили генерација која је носила црвено-бели дрес у осамдесетим и девесетим годинама и екипа наших талентованих јуниора.

На једном месту, у истом дресу поново су се нашли:

Срђан Дабић, Небојша Илић, Жарко Копривица, Слободан Бобан Јанковић, Стеван Караџић, Зоран Радовић, Мирко Павловић, Александар Трифуновић, Иво Петовић, Бранко Ковачевић и Зуфер Авдија.

Звездине легенде из поменутог периода, дошле су у Београд из разних крајева Европе, како би се још једном нашли заједно под обручима, и дружили, како међусобно, тако и са онима који данас играју или раде за наш клуб.

Сама утакмица била је одлична, са много лепих потеза, кошаркашких финти, али и такмичарског духа, иако се резултат није ни бројао. Као некад – Иво Петовић, Авдија и Неша Илић су забијали тројке, Копривица је царовао у рекету, Радовић и Павловић су играли чврсте одбране и разигравали саиграче. Иако су године и недостатак кондиције, и по неки килограм више код појединих играча били видљиви, сви су се добро забављали. Са друге стране, Звездини јуниори, користили су своју младост и хтење, и лако поентирали из контри или скока под кошем.

После утакмице, кроз шпалир ветерана и јуниора прошли су данашњи првотимци Звезде, који су уз ватромет и бакље “Делија” најавили борбу за трофеје у новој сезони, која почиње у суботу 4.октобра, утакмицом против Ловћена.

Истовремено, Управа Кошаркашког клуба Црвена звезда испунила је још једно обећање – јавности је представљен буџет за ову сезону.

Ево како је изгледао скуп

Кошаркашку фешту на Калишу својим присуством подржали су и играч Сакраменто Кингса, наш Пеђа Стојаковић, представници Фудбалског клуба и друге јавне личности.

Извор: Живорад Анђелковић-КК Црвена звезда 27.9.2003

Скочи на траку са алаткама