Vremeplov Istorija Košarka Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize Sećanja

Vremeplov: Predstavljen ZVEZDIN BUDŽET I TIM ZA TROFEJE 27.09.2003

Naslovna strana zvaničnog sajta košarkaškog kluba Crvena zvezda iz tog perioda- snimak ekrana od czv_nostalgija

Uvod: U ovom obrascu se nalazi tekst sa starog zvaničnog sajta KK Crvena zvezda i sve cifre budžeta, protokola i priprema za Zvezdinu prvu sezonu u Uleb kupu (2003-2004) su potvrđeni od strane tadašnje uprave! KK Crvena zvezda je tada postala prvi klub sa ovih prostora da je zvanično objavila svoj bruto budžet, takođe prepričan je i celokupni posao o pripremanju Festivala košarke na Malom Kalemegdanu, o Beobanci, Divcu i okupljanju bivših košarkaša Crvene zvezde, a i prisustvu mlađih kategorija, takođe tadašnjih seniora i fudbalera Crvene zvezde.

Za Crvenu zvezdu nova sezona je počela! Navijačima i čitavoj javnosti je u subotu predstavljen novi tim i budžet Košarkaškog kluba Crvena zvezda za sezonu 2003-2004.

Dugo pripremani “Festival košarke” održan je pred prepunim tribinama glavnog terena na Malom Kalemegdanu, uz veliki broj gostiju i predstavnika beogradskih medija.

Košarkaški klub Crvena zvezda je objavio planirani budžet za sezonu 2003/2004, koji iznosi 261.873.130 dinara ili oko četiri miliona evra.Ovo je prvi put da jedan klub u Srbiji i Crnoj Gori javno predstavi budžet i finansijsko poslovanje.

Ovo nije moj privatan klub. Zvezda je nacionalno dobro i imamo obavezu da vam pokažemo sve što se radi u Zvezdi”, rekao je predsednik kluba Živorad Anđelković na konferenciji za novinare. Anđelković je dodao da je već 89 odsto planiranog budžeta (oko 3,5 miliona evra) obezbeđeno i to od, kako je naveo, sponzora, donatora, prodaje pretplatnih karata, prodaje Zvezdinih proizvoda i komercijalnih programa košarkaškog kluba.

Sagadin, Anđelković, Jeretin

Anđelković je rekao da kada je 2001. godine nova uprava došla u klub nije zatekla nijedan papir o poslovanju, račun je bio u blokadi od 1999. godine, a klub je dugovoao “neverovatnih 227.500.000 dinara” (oko 3,5 miliona evra).

Predsednik je istakao da su preostala dugovanja Zvezde 68.250.000 dinara po osnovu nevraćenih kredita, 7.215.000 je po osnovu reprogama duga, a 39 miliona dinara je po osnovu tužbi i opomena.

Anđelković je naveo primer da samo likvidirana “Beobanka” potražuje 20.000.000 dinara po osnovu kredita koji je podigla stara uprava 1999. godine kako bi angažovala Vladu Divca.

Glavni događaj dana ipak je bila utakmica u kojoj su snage odmerili generacija koja je nosila crveno-beli dres u osamdesetim i devesetim godinama i ekipa naših talentovanih juniora.

Na jednom mestu, u istom dresu ponovo su se našli:

Srđan Dabić, Nebojša Ilić, Žarko Koprivica, Slobodan Boban Janković, Stevan Karadžić, Zoran Radović, Mirko Pavlović, Aleksandar Trifunović, Ivo Petović, Branko Kovačević i Zufer Avdija.

Zvezdine legende iz pomenutog perioda, došle su u Beograd iz raznih krajeva Evrope, kako bi se još jednom našli zajedno pod obručima, i družili, kako međusobno, tako i sa onima koji danas igraju ili rade za naš klub.

Sama utakmica bila je odlična, sa mnogo lepih poteza, košarkaških finti, ali i takmičarskog duha, iako se rezultat nije ni brojao. Kao nekad – Ivo Petović, Avdija i Neša Ilić su zabijali trojke, Koprivica je carovao u reketu, Radović i Pavlović su igrali čvrste odbrane i razigravali saigrače. Iako su godine i nedostatak kondicije, i po neki kilogram više kod pojedinih igrača bili vidljivi, svi su se dobro zabavljali. Sa druge strane, Zvezdini juniori, koristili su svoju mladost i htenje, i lako poentirali iz kontri ili skoka pod košem.

Posle utakmice, kroz špalir veterana i juniora prošli su današnji prvotimci Zvezde, koji su uz vatromet i baklje “Delija” najavili borbu za trofeje u novoj sezoni, koja počinje u subotu 4.oktobra, utakmicom protiv Lovćena.

Istovremeno, Uprava Košarkaškog kluba Crvena zvezda ispunila je još jedno obećanje – javnosti je predstavljen budžet za ovu sezonu.

Evo kako je izgledao skup

Košarkašku feštu na Kališu svojim prisustvom podržali su i igrač Sakramento Kingsa, naš Peđa Stojaković, predstavnici Fudbalskog kluba i druge javne ličnosti.

Izvor: Živorad Anđelković-KK Crvena zvezda 27.9.2003

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama