Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Poraz Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije

Vaterpolistkinje Crvene zvezde poražene su u finalu Kupa Srbija, pošto je u četvrtom međusobnom duelu ove sezone Vojvodina slavila rezultatom 18:11.

Posle tri minuta igre bez golova Vojvodina je povela preko Isidore Damnjanović, ali je odgovorila i Zvezdina igračica sa brojem deset, kapiten Hristina Ilić. Razbranila se reprezentativna golmanka, Nikolina Travar, a u napadu su stigli golovi Anje Švec i Milane Popov, za vođstvo Vojvodine od 3:1. U poslednjim sekundama prvog perioda u strelce se upisala i Grkinja, Ana Mamoglu, koje je sa dva gola otvorila drugu četvrtinu i tako Zvezdi donela preokret i prvo vođstvo (4:3).

Međutim, crveno-bele su tu stale, a Vojvodina je sa tri gola Milane Kamzaeve vratila dva gola razlike. Do kraja druge četvrtine po još jedan gol na obe strane postigle su Švec i Tara Pejčić, pa je na poluvremenu bilo 7:5.

Još jednom je Zvezda stigla do izjednačenja, preko Ive Lujić i Andree Gašić, ali je Vojvodina još brže odgovorila serijom 3:0 za manje od 60 sekundi. Nalet je prekinula starija od sestara Lujić, ali samo na kratko, pošto je Vojvodina golovima Kamzaeve i Milice Moćan treću četvrtinu završila sa vođstvom od 12:8. Pitanje pobednika praktično je bilo rešeno posle 90 sekundi igre u četvrtoj četvrtini, kada su Novosađanke stigle do 14:8. Malo kasnije su došle i do 15:8 i tako su stavile tačku na utakmicu, pošto su do kraja nisu ispuštale tu prednost.

Mamoglu je postigla tri gola za Zvezdu, dok je Kamzaeva prednjačila kod Vojvodine sa pet.

Vojvodina – Crvena zvezda 18:11 (3:2, 4:3, 5:3, 6:3)
Vojvodina: Travar, Švec 3, Avdić, Banjac, Pantović 2, Pavlin, Šošić, Popov 3, Amilaeva 1, Damnjanović 3, Kamzaeva 5, Moćan 1, Orašanin, Kozmo. Trener: Slađana Drezgić.

Crvena zvezda: Lazić, Pejčić 2, J. Lujić 2, Teodorović, I. Lujić 2, Mamoglu 3, Todorovski, Šarac, Diaz Mesa, Ilić 1, Gašić 1, Milovanović, Dimitrijević, Lukić. Trener: Ivan Filipić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama