Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Циљ јасан без обзира на услове

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова дочекују екипу Радника из Сурдулице на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 20. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је очекивања пред нови првенствени меч.

Лепе и важне две године на клупи Црвене звезде, како за мене, тако и за клуб. Стота утакмица, као да је прва. Са истим жаром, вољом, концентрацијом улазим у сваку утакмицу, са пуно емоција. Леп пут, стота утакмица на клупи, али гледамо да то славље оставимо за касније јубилеје. Имамо зацртан циљ овог месеца, у 28 дана девет утакмица, на веома добром смо путу да остваримо оно што смо договорили, а то је да победимо све. Утакмица против Браге и пролаз у осмину финала, сврстао бих у победу и то велику. Имамо још две првенствене утакмице, видећемо шта и како ће нам време дозволити, али смо спремни да играмо – почео је Станковић.

Нагласио је млади стручњак да приступ мечу мора бити драстично другачији у односу на први деул Звезде и Радника који је одигран у Сурдулици током ове сезоне.

-Приступ утакмици мора бити другачији у односу на прву утакмицу против Радника. За нас је меч у Сурдулици био једно озбиљно „буђење“, хладан туш. Некада је добро изгубити да би се „отрезнили“, дошли себи, видели да нисмо непобедиви, збили редове, попричали, такође да „отпадну зарези“, ако постоје, направимо групу као што јесмо, очврснемо и изађемо из тога још јачи, што смо и показали на последњих седам утакмица. Приступ мора бити другачији, нама је циљ шест бодова без обзира против кога играмо.

Говорио је Станковић колико су победе значајне, као и да играчи спремни дочекују дуел против екипе из Сурдулице.

-Победе су пеницилин за све. Брже пролази умор, лакше се преброде напори, а тако ће бити и сутра. Момци су добро, вратили смо се из Португала, одморили, успели јуче да истренирамо и покушаћемо данас. Сматрам да су играчи спремни. Треба испоштовати залет који имамо, не мислимо о умору једноставно смо свесни шта је наш циљ.

Осврнуо се шеф стручног штаба Звезде на здравствени билтен.

-У овом периоду смо се, који је био најбитнији, новембар и децембар сусрели са много потешкоћа, много изостанака и превише утакмица. Нећемо моћи да рачунамо на Санога, то је сигурно. Филипо Фалко се вратио тренингу, као и Вељко Николић, али видећемо још за остатак тима. Умор је присутан, али ће сви „стиснути зубе“ и ове две утакмице морамо да добијемо.

Нагласио је млади тренер да неће бити калкулација пред дуел против Радника, као и да ће на терен извести најбољи састав који има у овом тренутку.

Ово је деликатан моменат у сезони, због прегршт утакмица и огромног напора који трпимо немамо сада времена за „експерименте“. Верујем у све момке, као што се то показало на утакмица против Лудогореца и Браге, као и на мечевима у првенству где смо такође ротирали. Треба испоштовати „залет“, играће момци који су изнели већи део терета током новембра и децембра – закључио је Станковић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама