Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda posle velikog preokreta pobedila Mladost

Vaterpolistkinje Crvene zvezde pobedile su Mladost iz Zagreba rezultatom 11:10, u drugom kolu drugog turnira Dunav lige, a do pobede su došle posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini.

Naime, Mladost je vodila od prvog minuta, u drugoj četvrtini je imala tri gola, u trećem periodu je povela i 10:5 i bila je blizu pobede. Međutim, crveno-bele su zaigrale mnogo bolje i serijom od šest golova su stigle do četvrte pobede u Dunav ligi, a prve na turniru u Sentešu.

Tim iz Zagreba je odlično otvorio utakmicu i posle pet minuta je vodio 3:0. Sesilija Diaz Mesa i Ana Mamoglu su smanjile, a potom je Zvezda do sredine druge četvrtine više puta prilazila na gol minusa. Usledila su dva gola Mladosti, za vođstvo od 7:4 na poluvremenu, a potom još dva pogotka raspoloženih Matee Suelin i Emi Miljković, za ubedljivih 9:4. Seriju je prekinula Jana Lujić, da bi potom Miljković svojim petim golom na meču povisila na 10:5 deset minuta pre kraja utakmice.

Međutim, crveno-bele su se probudile u četvrtoj četvrtini. Najpre je Hristina Ilić iz peterca pokrenula seriju, da bi 30 sekundi kasnije Iva Lujić smanjila na 10:7. Usledio je brzo i gol Sesilije Diaz Mese, da bi potom sredinom te četvrtine Hristina Ilić novim golom smanjila na samo 10:9. Prvo izjednačenje na utakmici donela je Jelena Šrac dva minuta i 20 sekundi pre kraja. Posle tri napada sa igračicom više na obe strane, usledio je gol Sesilije Diaz Mese za konačnih 11:10.

Do kraja turnira Crvena zvezda će igrati još sa ekipom Senteša u subotu, odnosno protiv Dinama iz Bukurešta u nedelju.

Crvena zvezda – HAVK Mladost 11:10 (2:3, 2:4, 1:3, 6:0)
Crvena zvezda: Lazić, Lukić, J. Lujić 1, Teodorović, I. Lujić 1, Mamoglu 2, Milovanović, Šarac 1, Diaz Mesa 3, Ilić 3, Todorovski, Dimitrijević, Pejčić.

HAVK Mladost: Medvešek, Miljković 5, Petrić 1, Crnički, Lordan, Suelin 3, Medić, Domazet, Bukić 1, Brnetić, Rozić, Desnica, Marić, Božan.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama