Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti brane trofej na Fajnal foru Kupa

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Šabac u četvrtfinalu Kupa Srbije 12:7 i plasirali se na Fajnal for, gde će braniti trofej osvojen protekle godine na 25.maju.

Crveno-beli su u Šapcu nastupili bez kapitena Vukićevića, ali su uspeli da prebrode teško gostovanje na Savi. U prvom periodu igre Šabac je imao priključak, a Zvezda je presudnu razliku stekla u drugom kvartalu i na poluvremenu vodila 4:7.

U trećoj četvrtini je pobednik odlučen, Mišović nije savladan, a na drugoj strani su njegovi saigrači kreirali +6, (4:10). Crvena zvezda je imala i maksimalnih sedam golova razlike u poslednjoj četvrtini, a Šapčani su do kraja meča uspeli da smanje minus do konačnih 7:12.

Najefikasniji sa tri gola bio je Bogdan Đurđić, dva puta su pogađali Stefan Pješivac i Petar Smiljević.

Plasman na Fajnal for koji će se odigrati krajem meseca i godine obezbedili su Partizan, Radnički iz Kragujevca i Novi Beograd.

Crvenu zvezdu očekuje još jedan duel u Šapcu, narednog vikenda, za kraj jesenjeg dela Superlige, ali će pre dolaska na Savu dočekati Jug na Dunavu, u sredu na 25.maju u okviru 5.kola Lige šampiona.

ŠABAC – CRVENA ZVEZDA 7:12 (2:2, 2:5, 0:3, 3:2)
Šabac, bazen: „Gradski“. Sudije: Raković i Virijević. Isključenja: Šabac 14, Crvena zvezda 11. Peterci: Šabac 1 (1).

ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković 1, Repanović 1, Kopcev 2, Vasović 1, Mitrović, Maraš, Tubić, Šulc, Stojanović 2, Tonković, Vukadinović, Ćetković. Trener: Ličanin

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 3, Marković, Subotić 1, Milojević, Pješivac 2, Basara 1, Rađen, Trtović 1, Gardašević, Radović 1, Ivanović, Smiljević 2. Trener: Aleksandar Filipović

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama