SDCZ Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

„Džoker“ Rakić za preokret omladinaca

CZBG Portal — Zvezdini omladinci
Zvezdini omladinci proslavljaju pobedu

Omladinci Crvene zvezde slavili su na teškom gostovanju protiv Čukaričkog rezultatom 2:1 u okviru 16. kola nacionalnog šampionata. Izabranici Marka Neđića su pred kraj meča pokazali veliku želju za pobedom i u poslednjih deset minuta stigli do važna tri boda. Meč je definitivno prelomio ulazak Davora Rakića sa klupe koji je u završnici dva puta pogodio mrežu rivala na asistencije Brankovića i Pantića.

Čukarički – Crvena zvezda 1:2 (0:0)

Stadion: „FK BASK”.

Sudija: Dejan Trifković.

Strelci: Ergelaš u 51. minutu za Čukarički, a Rakić u 83. i 90. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: I. Miladinović, Rogan (Čukarički), Lečić, Melentijević(Crvena zvezda).

Čukarički: Kaličanin, Adžić, Rogan (od 88. Martić), Pavlović (od 58. Madžarević), Kovačević, Serafimović, U. Miladinović, I. Miladinović, Spasojević, Braunović (od 77. Ljumović), Ergelaš (od 85. Vrekić).

Crvena zvezda: B. Marinković, Goldin (od 46. Pantić), Ilić (od 63. Marić), Leković, Melentijević, Lečić, Nikolašević (od 69. Ognjenović), Stojanović (od 84. Milosavić), Pirgić, Branković, Bošković (od 63. Rakić).

I uprkos brojnim kadrovskim problemima, crveno-beli su od starta krenuli ofanzivno ka golu protivnika, a već u šestom minutu Branković je mogao da dovede izabranike Marka Neđića do vođstva. Bošković je izveo udarac iz ugla, a lopta je nakon gužve u kaznenom prostoru stigla do Brankovića, koji se našao sam na ivici šesnaesterca i “pucao” iz prve, ali je golman domaćih uspeo da spreči promenu rezultata. Zapretili su i domaći u 23. minutu, ali istakao se mladi Marinković i odlično odbranio. Mirno se igralo sve do 41. minuta kada su pokušavali naši biseri i u 41. minutu, prvo preko Brankovića, a potom i Boškovića, ali je odbrana domaćina izblokirala oba šuta sa ivice šesnaesterca, te se rezultat nije promenio.

Više uzbuđenja viđeno je u drugom poluvremenu, a domaći su stigli do vođstva u 51. minutu preko prvotimca Ergelaša. Ipak, to nije obeshrabrilo pulene Marka Neđića koji su posle toga preuzeli potpunu inicijativu na terenu, toliko da je preokret mogao da se „namiriše“. Zapretili su naši fudbaleri u 64. minutu, a u prilici da promeni rezultat našao se Pirgić. Nakon gužve u kaznenom prostoru, upravo talentovani napadač se odlično snašao i sjajnim driblingom izborio poziciju i šutirao, ali je lopta završila pored leve stative. Samo minut kasnije, i Branković je oprobao udarac. Sjajno je mladi fudbaler stvorio sebi prostor i sa oko dvadeset metara “opalio” ka golu, ali je njegov šut otišao pored desne stative. U 72. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Stojanović je nakon “odbijanca” dočekao loptu na ivici šesnaesterca i nakon driblinga “pucao”, ali je ta lopta otišla preko gola, pa se rezultat nije promenio.

Trud se isplatio našim fudbalerima u 83. minutu kada je Branković iz slobodnog udarca sjajno centrirao, a najviši u skoku bio Davor Rakić koji je zakačio loptu glavom, ali dovoljno da ona završi u mreži. Ključan je bio Rakić koji je i u poslednjim trenucima meča bio koban po gol Čukaričkog. Prihvatio je loptu posle prodora Pantića i sa desetak metara odlično šutirao u dalji ugao, te doneo važnu pobedu naših omladincima.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama