СДЦЗ Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

„Џокер“ Ракић за преокрет омладинаца

ЦЗБГ Портал — Звездини омладинци
Звездини омладинци прослављају победу

Омладинци Црвене звезде славили су на тешком гостовању против Чукаричког резултатом 2:1 у оквиру 16. кола националног шампионата. Изабраници Марка Неђића су пред крај меча показали велику жељу за победом и у последњих десет минута стигли до важна три бода. Меч је дефинитивно преломио улазак Давора Ракића са клупе који је у завршници два пута погодио мрежу ривала на асистенције Бранковића и Пантића.

Чукарички – Црвена звезда 1:2 (0:0)

Стадион: „ФК БАСК”.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Ергелаш у 51. минуту за Чукарички, а Ракић у 83. и 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: И. Миладиновић, Роган (Чукарички), Лечић, Мелентијевић(Црвена звезда).

Чукарички: Каличанин, Аџић, Роган (од 88. Мартић), Павловић (од 58. Маџаревић), Ковачевић, Серафимовић, У. Миладиновић, И. Миладиновић, Спасојевић, Брауновић (од 77. Љумовић), Ергелаш (од 85. Врекић).

Црвена звезда: Б. Маринковић, Голдин (од 46. Пантић), Илић (од 63. Марић), Лековић, Мелентијевић, Лечић, Николашевић (од 69. Огњеновић), Стојановић (од 84. Милосавић), Пиргић, Бранковић, Бошковић (од 63. Ракић).

И упркос бројним кадровским проблемима, црвено-бели су од старта кренули офанзивно ка голу противника, а већ у шестом минуту Бранковић је могао да доведе изабранике Марка Неђића до вођства. Бошковић је извео ударац из угла, а лопта је након гужве у казненом простору стигла до Бранковића, који се нашао сам на ивици шеснаестерца и “пуцао” из прве, али је голман домаћих успео да спречи промену резултата. Запретили су и домаћи у 23. минуту, али истакао се млади Маринковић и одлично одбранио. Мирно се играло све до 41. минута када су покушавали наши бисери и у 41. минуту, прво преко Бранковића, а потом и Бошковића, али је одбрана домаћина изблокирала оба шута са ивице шеснаестерца, те се резултат није променио.

Више узбуђења виђено је у другом полувремену, а домаћи су стигли до вођства у 51. минуту преко првотимца Ергелаша. Ипак, то није обесхрабрило пулене Марка Неђића који су после тога преузели потпуну иницијативу на терену, толико да је преокрет могао да се „намирише“. Запретили су наши фудбалери у 64. минуту, а у прилици да промени резултат нашао се Пиргић. Након гужве у казненом простору, управо талентовани нападач се одлично снашао и сјајним дриблингом изборио позицију и шутирао, али је лопта завршила поред леве стативе. Само минут касније, и Бранковић је опробао ударац. Сјајно је млади фудбалер створио себи простор и са око двадесет метара “опалио” ка голу, али је његов шут отишао поред десне стативе. У 72. минуту виђено је ново узбуђење. Стојановић је након “одбијанца” дочекао лопту на ивици шеснаестерца и након дриблинга “пуцао”, али је та лопта отишла преко гола, па се резултат није променио.

Труд се исплатио нашим фудбалерима у 83. минуту када је Бранковић из слободног ударца сјајно центрирао, а највиши у скоку био Давор Ракић који је закачио лопту главом, али довољно да она заврши у мрежи. Кључан је био Ракић који је и у последњим тренуцима меча био кобан по гол Чукаричког. Прихватио је лопту после продора Пантића и са десетак метара одлично шутирао у даљи угао, те донео важну победу наших омладинцима.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама