Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda sa dve pobede krenula u novu sezonu Jadranske premijer lige

CZBG - VK Crvena zvezda
Vaterpolisti Zvezde na tajmautu

Zvezdini vaterpolisti su uspešno započeli sezonu u Premijer ligi, prvom rangu Regionalne vaterpolo lige, i to tako što su u prvim mečevima završnog turnira u Splitu savladali ekipe šibeničkog Solarisa i kotorskog Primorca.

Na turniru u Splitu je najbolji vaterpolo tim „crveno-belih“ ostao uskraćen za usluge Gavrila Subotića i Dušana Markovića zbog pozitivnog testa na kovid-19, što je isprva predstavljalo problem, ali, to se na terenu nije primetilo.

Zvezdin učinak u meču prvog kola protiv Solarisa (25. 11. 2021)

Utakmicu protiv šibeničkog Solarisa Zvezda je otvorila silovito golovima Basare, Vukićevića i Smiljevića, Penava je iz peterca prekinuo seriju, ali su Đurđić, Pješivac i ponovo Vukićević kompletirali prvu deonicu – 6:1. Bogdan Đurđić je nastavio golgetersku seriju u drugoj četvrtini i sa tri gola potvrdio pobednika već u ranoj fazi, a Tankosić postavio 11:4 pred poluvreme.

Trener Filipović je pružio priliku svim momcima, Zvezda je u serijama postizala golove i povećavala razliku, Tankosić sa dva gola i Đurđić donose 15:6 pred poslednjih osam minuta. Na golu je u poslednjem periodu bio Mihailo Ivanović, a njegovi saigrači su seriju između dve četvrtine povećali na 5:0 za dvocifrenih 17:6. Crveno-beli su sačuvali dvocifrenu razliku, a konačan rezultat postavio je upravo Veljko Tankosić petim golom za 18:8.

Tankosić i Đurđić su sa pet golova bili najefikasniji, Smiljević je pogađao tri puta.

CRVENA ZVEZDA – SOLARIS 18:8 (6:1, 5:3, 4:2, 3:2)
Split, bazen: „Poljud“. Sudije: Stanko Ivanoski i Petar Abramović (Crna Gora). Igrač više: Crvena zvezda 7(9), Solaris 3(7). Peterci: Crvena zvezda 1(1), Solaris 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 5, Đurđić 5(1), Gajić, Cvetković, Milojević 1, Pješivac 1, Basara 1, Rađen, Vukićević 2, Gardašević, Radović, Ivanović, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović

SOLARIS: M.Šparada, Malenica, Erak 1, N.Štrkalj, Kovalenko, Goreta 2, Kreković, Pelicarić, Penava 2(1), Bulat, Koprčina 3, T.Šparada, L.Štrkalj, Čondić Kadmenović. Trener: Jure Marelja

Zvezdin učinak u meču trećeg kola protiv Primorca (26. 11. 2021)

Zvezda je protiv Primorca odigrala još jednu utakmicu u kojoj je bila dominantna i veoma brzo rešila pitanje pobednika, kao i protiv Solarisa. Izabranici Aleksandra Filipovića su poveli golovima Radovića, Pješivca i Smiljevića, a Neđo Baštrica je prekinuo seriju našeg tima za kraj prvog perioda, (3:1). Isti igrač je postigao i drugi pogodak na startu druge četvrtine, koju su crveno-beli golovima Radovića, Basare i Tankosića, sva tri sa igračem više, rešili u korist istim rezultatom i sa 6:2 otišli na poluvreme.

U trećoj četvrtini smo videli po dva gola u mreži Mišovića i Kralja, i sva četiri su bila sa igračem više. Pogodio je prvo Basara, zatim su Gopčević i Matković ulili nadu Primorcu, koju je ugasio kapiten Miloš Vukićević svojim 100. golom u kapici Crvene zvezde za 8:4. Poslednji kvartal je i doneo odgovor o pobedniku, ukoliko je i bilo sumnje do tog momenta. Zvezda je u serijama postizala golove, Pješivac je dva gola doneo +6 (10:4), a Vukićević, Smiljević i Milojević potvrdili drugu pobedu našeg tima vezanim golovima. Konačan rezultat postavili su Mlađan Janović i Neđo Baštrica u poslednjim sekundama.

Stefan Pješivac je bio najefikasniji sa tri gola, po dva su postigli Marko Radović, Ivan Basara i Miloš Vukićević.

Primorac je remizirao sa Mornarom u prvom meču drugog dana (12:12), koji je zatim poražen od Solarisa (8:9). Jadran je savladao Solaris (16:7), da bi u poslednjem meču dana, u večernjem terminu, Jadran i Radnički remizirali 14:14.

Jadran ima 7 bodova iz tri meča, Crvena zvezda 6 iz dve utakmice, Solaris 3 iz tri meča, Radnički i Primorac po dva boda, uz meč manje Kragujevčana, dok Mornar ima samo jedan bod. Na ukupnoj tabeli oba turnira, Novi Beograd i Jug su sa četiri pobede i 12 bodova na deobi prvog mesta, Jadran iz Splita je treći sa 7 bodova iz tri meča, a Crvena zvezda deli četvrto mesto sa „večitim rivalom“ sa šest bodova, ali i utakmicom manje.

CRVENA ZVEZDA – PRIMORAC 14:8 (3:1, 3:1, 2:2, 6:4)
Split, bazen: „Poljud“. Sudije: Joško Prančić i Nenad Periš (Hrvatska). Igrač više: Crvena zvezda 12(9), Primorac 9(4).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić, Gajić 1, Trtović, Milojević 1, Pješivac 3, Basara 2, Rađen, Vukićević 2, Gardašević, Radović 2, Ivanović, Smiljević 2. Trener: Aleksandar Filipović

PRIMORAC: Kralj, Drašković, Paunović, Gopčević 1, Mačić 1, Vukasović, Šekarić, Janović 1, Stanojević 1, Baštrica 3, Matković 1, Vukšić, Isljamović, Krivokapić. Trener: Ranko Perović

Najava ostatka splitskog turnira (27. i 28. 11. 2021)

Najpre će Zvedini vaterpolisti treći dan turnira u Splitu započeti u 10 sati ujutru tako što će odigrati zaostali meč drugog kola protiv Radničkog iz Kragujevca, a potom će u večernjem terminu od 20.40 odigrati meč 4. kola protiv jednog od dva domaćina turnira, ekipe Jadrana iz Splita. Splitsku turneju će „crveno-beli“ završiti 28. novembra u 20.40 utakmicom protiv još jednog splitskog kluba — Mornara.

Na samom kraju vam donosimo trenutno stanje na tabeli Premijer Jadranske lige u vaterolu.

Izvori: SDCZ, zvaničan sajt i zvaničan sajt Regionalne vaterpolo lige

Tabela Premijer jadranske vaterpolo lige nakon prva četiri odigrana kola
Tabela PVL nakon prva četiri odigrana kola – izvor: zvaničan sajt Regionalne vaterpolo lige

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama