Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda ponovo poražena od Radničkog

CZBG — Vaterpolisti Zvezde u akciji
Vaterpolisti Zvezde u akciji

Prvi poraz Crvene zvezde na prvom turniru Regionalne lige u Splitu. U odloženom meču 2.kola Radnički je i drugi put u sezoni slavio protiv našeg tima – 13:8 (5:1, 1:2, 2:2, 5:3).

Loš start je koštao rezultata. Radnički je stigao do prve pobede, nakon što je u prva dva meča u finišu dolazio do bodova, u prvoj četvrtini. Zvezda je povela preko Marka Radovića, zatim je isključen najbolji strelac Kragujevčana Nikola Lukić, sa pravom zamene, ali su stali izabranici Aleksandra Filipovića. Marko Radulović je doneo preokret sa dva gola, Mišović je zaustavio njegov kazneni udarac sa pet metara, ali su Stanojević, Krug i Vrlić u poslednja dva minuta doneli visokih 5:1 aktuelnom šampionu Srbije i regiona.

Praktično deset minuta je Zvezda bila bez gola, devet promašaja, tri izgubljene lopte, uz samo dve odbrane Dobožanova. Tankosić je prekinuo post, a posle četiri minuta pogodio još jednom za 5:3 iz peterca. Nisu crveno-beli iskoristili taj momentum, Krug je pogodio u situaciji sa igračem više za 6:3 pred poluvreme.

Do sredine trećeg perioda golovima Basare i Tankosića Zvezda je prišla na samo gol zaostatka, ali su prelomili utakmicu Ćuk i Krug, pet sekundi pre kraja za 8:5. U poslednjih osam minuta, osetili su se izostanci Subotića i Markovića u ovakvoj utakmici, loša realizacija igrača više i treće isključenje kapitena Vukićevića. Aleksa Ukropina je sa dva brza gola „odlepio“ Radnički, Gardašević uzvratio sa dva vezana uspešno realizovana peterca, a Krug novim golom i Stanojević potvrdili pobedu Radničkog. Do kraja meča pogađali su Pješivac i Radulović za konačnih 13:8.

Tri gola Tankosića, dva Gardaševića, po jednom su pogađali Radović, Pješivac. U večernjem terminu Zvezdu očekuje bitan duel protiv jednog od favorita i domaćina turnira, splitskog Jadrana, (20.40).

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA 13:8 (5:1, 1:2, 2:2, 5:3)
Split, bazen: „Poljud“. Sudije: Nenad Periš i Joško Prančić (Hrvatska). Igrač više: Radnički 7(4), Crvena zvezda 6(1). Peterci: 2(1), Crvena zvezda 3(3).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 2, Janković, Ćuk 1, Krug 4, Ukropina 2, Tanasijević, Toholj, Miličić, Lukić, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 3. Trener: Uroš Stevanović

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3(1), Đurđić, Gajić, Trtović, Milojević, Pješivac 1, Basara 1, Rađen, Vukićević, Gardašević 2(2), Radović 1, Ivanović, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama