Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Na krilima Delija do ubdeljivog tijumfa

Klek – Crvena zvezda 0:3 (15:25, 12:25, 16:25)

Odbojkašice Crvene zvezde ruše sve pred sobom. U 8.kolu Superlige Srbije na gostovanju u Zrenjaninu ekspresno su savladale Klek 3:0. Crveno-bele devojke imale su fantastičnu podršku sa tribina, Delije su ih tokom celog meča bodrile do pobede.

Već sredinom prvog seta pri vođstvu Zvezde 16:10 bilo je jasno da crveno-bele neće dozvoliti nikakva iznenađenja. Odličnom igrom u napad, sigurnom odbranom povećavale su razliku do konačnih 10 poena u prvom setu.

Drugi period igre Beograđanke su nastavile u istom ritmu. Vrlo brzo stigle do opipljive prednosti, vodile su 8:1 i 10:2 i bilo je samo pitanje sa kojom razlikom će završiti ovaj period igre. I u ovom setu napad je bio glavno oružje Zvezde.

Dominantna igra nastavljena je i u trećem periodu. Odbojkašice Crvene zvezde nisu posustajale. Disciplinovanom i agresivnom igrom u napadu, odgovornom u odbrani skupljale su poene za konačnu pobedu maksimalnim rezultatom 3:0.

Aleksandar Vladisavljev, trener Crvene zvezde, nije krio zadovoljstvo još jednom ubedljivom pobedom svog tima, ali i igrom koju su njegove izabranice demonstrirale u meču protiv Kleka.

– Sigurna pobeda u 8.kolu Superlige u utakmici koju smo od početka do kraja držali pod kontrolom. Pohvalio bih ozbiljan pristup i izvršavanje svih zadataka postavljenih pred igračice. Veoma profesionalno urađen posao, toliko dobro da protivnik ni jednog trenutka nije imao nikakvu šansu da nas ugrozi. Iskoristili smo priliku da što više igračica provede neko vreme na terenu i sve zaslužuju pohvale za svoju igru – bio je prvi komentar Vladisavljeva.

Zvezdine devojke u meču u Zrenjaninu imale su veliku podršku sa tribina, a to je istakao i strateg crveno-belih.

– Utisak večeri u Zrenjaninu u „Kristalnoj dvorani“ je bila poseta i navijanje nekoliko stotina Zvezdinih navijača, Delija, koji su napravili sjajnu atmosferu i od prvog do poslednjeg minuta utakmice zdušno, organizovano i vrlo lepo navijali za naš tim. Hvala im puno na tome – zaključio je Vladisavljev.

Narednog vikenda u derbi meču 9.kola Zvezda će na Banjici ugostiti lidera na tabeli, ekipu Jedinstva iz Stare Pazove. Dve ekipe su već odmerile snage u ovoj sezoni i to u četvrtfinalu Kupa Srbije. U prvom meču slavilo je Jedinstvo 3:1, da bi u revanšu na Banjici Zvezda bila ubedljiva, pobedila 3:0 i obezbedila plasman u polufinale nacionalnog Kupa.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama