Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda savladala Valis i upisala četvrtu pobedu

Crveno-beli vaterpolisti savladali su Valis u 7.kolu Superlige na bazenu u Lajkovcu – 20:12 (5:5, 5:3, 5:3, 5:1).

Prava goleada viđena je na bazenu u Lajkovcu, na kojem privremeno nastupaju vaterpolisti Valisa. Crvena zvezda je upisala četvrtu pobedu u Superligi protiv najprijatnijeg iznenađenja prvenstva.

U prvom periodu videli smo čak 10 golova. Valis je imao konstantnu prednost, vodio i 4:2, ali su crveno-beli, ovog puta u plavim kapicama, preko Trtovića i Radovića izjednačili, a do kraja prvog perioda pogađali su i Kovačević sa jedne i Trtović ponovo sa druge strane tri sekunde pre isteka vremena za 5:5.

Uspostavili su svoj ritam crveno-beli u nastavku, drugi i treći period rešili u svoju korist i u poslednji kvartal ušli sa 11:15. U poslednjih osam minuta Zvezda je potvrdila pobedu.

Najefikasniji je bio Gavril Subotić koji je postigao 6 golova i prešao cifru od 100 pogodaka u Zvezdinoj kapici. Trtović je pogađao četiri puta, po dva Vukićević, Radović, Gajić i Pješivac, po jednom Gardašević i Marković.

Mali predah očekuje naše vaterpoliste posle četiri utakmice za 12 dana. Naredni meč je na programu naredne subote u Italiji, protiv evropskog šampiona Pro Reka, nakon čega sledi prvi turnir Regionalne lige u Splitu.

Crveno-beli će i tokom novembra odigrati 10 utakmica.

Posle sedam utakmica u domaćem šampionatu Crvena zvezda je sa skorom od četiri pobede i tri poraza na petom mestu.

VALIS – CRVENA ZVEZDA 12:20 (5:5, 3:5, 3:5, 1:5)
Lajkovac, bazen: SC „Lajkovac“. Sudije: Anđelić i Milović. Isključenja: Valis 9, Crvena zvezda 11. Peterci: Valis 2(2), Crvena zvezda 3(3).

VALIS: Vitorović, Popović, Živojinović 2, Gavrilović, Arsenović, Ičagić 1, Jegorov 1, Porobić 4, Lobov, Kovačević 1, Trajković 1, Milić 1, Nešić, Stojanović 1. Trener: Miloš Saković

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Trtović 4, Gajić 2, Marković 1, Subotić 6, Milojević, Pješivac 2, Basara, Rađen, Vukićević 2, Gardašević 1, Radović 2, Ivanović, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama