Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnik – Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Crvena zvezda je poražena od Radnika u Surdulici u okviru zaostale utakmice petog kola nacionalnog prvenstva rezultatom 2:1, a jedini strelac za naš tim bio je El Fardu Ben.

 

Radnik – Crvena zvezda 2:1 (1:0)
 
Stadion: Stadion „FK Radnik“.
 
Sudija: Novak Simović.
 
Strelci: Spasić u 13. i Lukić u 54. minutu za Radnik, a Ben u 57. minutu za Crvenu zvezdu.
 
Žuti kartoni: Stojanović (Radnik), Lukić (Radnik), Spasić (Radnik), Degenek (Crvena zvezda), Krstičić (Crvena zvezda).
 
Radnik: Ranđelović, Hodžić, Simonović, Radmanovac, Bogdanovski (od 79. Petrovik, od 89. Medić), Lukić (od 60. Subotić), Milovanović, Oreščanin (od 89. Malešević), Petrović ( od 60. Biber), Stojanović, Spasić.
 
Rezerve: Vukadinović, Ostojić, Malešević, Subotić, Stamenković, Medić, Nedeljković, Biber, Petrovik,  Miladinović, Dimitrov.
 
Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić (od 72. Živković), Dragović, Degenek (od 46. Gajić), Eraković, Sanogo, Kanga, Ivanić, Falko (od 46. Krstičić), Ben (od 77. Lazetić), Dioni (od 46. Pavkov).
 
Rezerve: Gordić, Gajić, Pankov, Petrović, Krstičić, Stanić, Srnić, Bakajoko, Živković, Lazetić, Pavkov.
 
Počeli su izabranici Dejana Stankovića vrlo agresivno meč, pokušavajući da preko bokova i ubacivanja stignu do gola, ali je odbrana domaćih bila dovoljno koncentrisana. Prvu ozbiljniju priliku imao je Falko u 11. minutu utakmice, kada je sa desne strane uputio udarac ka golu sa dvadesetak metara, ali je taj pokušaj završio u rukama Ranđelovića. Samo dva minuta kasnije, nakon kontra napada, domaći su stigli do vodećeg gola. Bodanovski je oštro centrirao sa desnog boka, a usamljen u kaznenom prostoru našao se Spasić kojem nije bilo teško da loptu usmeri u gol. 
 
Nastavili su da atakuju crveno-beli na sve načine ka golu protivnika, pa se tako u 26. minutu u prilici našao i Kanga, sve sa željom da se dođe do brzog poravnanja. Nakon odličnog centaršuta Gobeljića, Kanga ja iz prve sjajno „opalio” sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta „prozujala“ nekoliko centimetara iznad prečke. Sve do 38. minuta nije bilo nikakvih uzbuđenja, a onda je Falko imao priliku da izjednači rezultat. Dobio je loptu na desnom boku, i sjajnim „slalomom“ kroz odbranu protivnika izborio sebi pozciju za udarac, šutirao, ali direktno u ruke Ranđelovića. Pokušavali su naši fudbaleri u još nekoliko navrata da stignu do izjednačenja preko Erakovića i Bena, ali se rezultat nije menjao do poluvremena. 
 
Iako su fudbaleri našeg tima imali inicijativu, usledio je “hladan tuš” kada je Lukić u 54. minutu pogodio za domaćina posle odbitka i udvostručio prednost. 
Samo tri minuta kasnije, uspeli su izabranici Dejana Stankovića da smanje rezultat. Kanga je odlično centrirao u kazneni prostor nakon prekršaja, Pavkov je odlično glavom spustio za Bena koji je bez većih problema sa dva metra ugurao loptu u praznu mrežu. Već u 60. minutu mogao je Sanogo da dovede naš tim do izjednačenja, ali je glavom šutirao direktno u golmana domaćih. Pokušao je i Mirko Ivanić iz okreta samo minut kasnije, ali je taj pokušaj završio pored desne stative. 
 
Nastavila je naša ekipa da pokušava i preti, a dobru priliku imao je Živković u 75. minutu. Kanga je iz drugog pokušaja dobro centrirao, na pravom mestu bio je Živković, koji je dobro šutirao glavom, ali je Ranđelović bio na pravom mestu. Mogao je Živković ponovo da se upiše u listu srelaca, kada je nakopn gužve u petercu protivnika malo slabije zahvatio loptu, te je Ranđelović uspeo da iskontroliše udarac. Već u narednom minutu, ponovo se zapaženi Živković našao u prilici kada je posle centaršuta Ivanića glavom pogodio prečku. Ređale su se prilike kao na traci, ali je golman domaćih Ranđelović sve branio, pa su tako u nadoknadi pokušavali prvo Pavkov, a potom i Dragović koji je sa dvadesetak metara gađao u rašlje, što je zaustavljeno sjajnom paradom, posle čega je sudija svirao kraj.
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama