Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Радник – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Црвена звезда је поражена од Радника у Сурдулици у оквиру заостале утакмице петог кола националног првенства резултатом 2:1, а једини стрелац за наш тим био је Ел Фарду Бен.

 

Радник – Црвена звезда 2:1 (1:0)
 
Стадион: Стадион „ФК Радник“.
 
Судија: Новак Симовић.
 
Стрелци: Спасић у 13. и Лукић у 54. минуту за Радник, а Бен у 57. минуту за Црвену звезду.
 
Жути картони: Стојановић (Радник), Лукић (Радник), Спасић (Радник), Дегенек (Црвена звезда), Крстичић (Црвена звезда).
 
Радник: Ранђеловић, Хоџић, Симоновић, Радмановац, Богдановски (од 79. Петровик, од 89. Медић), Лукић (од 60. Суботић), Миловановић, Орешчанин (од 89. Малешевић), Петровић ( од 60. Бибер), Стојановић, Спасић.
 
Резерве: Вукадиновић, Остојић, Малешевић, Суботић, Стаменковић, Медић, Недељковић, Бибер, Петровик,  Миладиновић, Димитров.
 
Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 72. Живковић), Драговић, Дегенек (од 46. Гајић), Ераковић, Саного, Канга, Иванић, Фалко (од 46. Крстичић), Бен (од 77. Лазетић), Диони (од 46. Павков).
 
Резерве: Гордић, Гајић, Панков, Петровић, Крстичић, Станић, Срнић, Бакајоко, Живковић, Лазетић, Павков.
 
Почели су изабраници Дејана Станковића врло агресивно меч, покушавајући да преко бокова и убацивања стигну до гола, али је одбрана домаћих била довољно концентрисана. Прву озбиљнију прилику имао је Фалко у 11. минуту утакмице, када је са десне стране упутио ударац ка голу са двадесетак метара, али је тај покушај завршио у рукама Ранђеловића. Само два минута касније, након контра напада, домаћи су стигли до водећег гола. Бодановски је оштро центрирао са десног бока, а усамљен у казненом простору нашао се Спасић којем није било тешко да лопту усмери у гол. 
 
Наставили су да атакују црвено-бели на све начине ка голу противника, па се тако у 26. минуту у прилици нашао и Канга, све са жељом да се дође до брзог поравнања. Након одличног центаршута Гобељића, Канга ја из прве сјајно „опалио” са ивице казненог простора, али је лопта „прозујала“ неколико центиметара изнад пречке. Све до 38. минута није било никаквих узбуђења, а онда је Фалко имао прилику да изједначи резултат. Добио је лопту на десном боку, и сјајним „слаломом“ кроз одбрану противника изборио себи позцију за ударац, шутирао, али директно у руке Ранђеловића. Покушавали су наши фудбалери у још неколико наврата да стигну до изједначења преко Ераковића и Бена, али се резултат није мењао до полувремена. 
 
Иако су фудбалери нашег тима имали иницијативу, уследио је “хладан туш” када је Лукић у 54. минуту погодио за домаћина после одбитка и удвостручио предност. 
Само три минута касније, успели су изабраници Дејана Станковића да смање резултат. Канга је одлично центрирао у казнени простор након прекршаја, Павков је одлично главом спустио за Бена који је без већих проблема са два метра угурао лопту у празну мрежу. Већ у 60. минуту могао је Саного да доведе наш тим до изједначења, али је главом шутирао директно у голмана домаћих. Покушао је и Мирко Иванић из окрета само минут касније, али је тај покушај завршио поред десне стативе. 
 
Наставила је наша екипа да покушава и прети, а добру прилику имао је Живковић у 75. минуту. Канга је из другог покушаја добро центрирао, на правом месту био је Живковић, који је добро шутирао главом, али је Ранђеловић био на правом месту. Могао је Живковић поново да се упише у листу срелаца, када је накопн гужве у петерцу противника мало слабије захватио лопту, те је Ранђеловић успео да исконтролише ударац. Већ у наредном минуту, поново се запажени Живковић нашао у прилици када је после центаршута Иванића главом погодио пречку. Ређале су се прилике као на траци, али је голман домаћих Ранђеловић све бранио, па су тако у надокнади покушавали прво Павков, а потом и Драговић који је са двадесетак метара гађао у рашље, што је заустављено сјајном парадом, после чега је судија свирао крај.
 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама