Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši Odbojkašice SDCZ

Kup, četvrtfinale: Devojke u Staroj Pazovi, momci dočekuju Niš

U prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije žrebom su određeni parovi 56. četvrtfinala Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica i 57. u muškoj konkurenciji. Crvenu zvezdu očekuju duelu sa Jedinstvom iz Stare Pazove i Nišom.

Odbojkašice Crvene zvezde sastaće se sa Jedinstvom iz Stare Pazove, koja sa našim timom deli prvu poziciju na tabeli posle tri odigrana kola BPŠ Superlige sa maksimalnim učinkom, ali dva boda više. Prvi meč je na programu u utorak od 18 časova u Staroj Pazovi, dok je revanš nedelju dana kasnije, 2/3.novembar na Banjici.

Crvena zvezda traži prvi prolaz u polufinale posle tri godine i finala 2019.

Odbojkaši će u duelima protiv Niša tražiti prolaz u polufinale, posle takođe tri godine. Zvezda je domaćin u prvom meču, u sredu na Banjici od 18.30, a revanš je u Nišu sedam dana kasnije.

Odbojkašice Crvene zvezde su apsolutne rekorderke po broju trofeja u Kupu sa 17 pehara, poslednjim u sezoni 2013/14, dok su odbojkaši odmah iza Vojvodine (15) sa 14 pehara, poslednjim 2019.godine u Lajkovcu.

Ostale parove čine, u ženskoj konkurenciji: Železničar – Partizan Sokerbet, Srem – TENT i Spartak – Ub, i u muškoj: Ribnica – Mladi Radnik, Vojvodina – Spartak Ljig i Partizan Sokerbet – Radnički Kragujevac.

Po propozicijama Kupa Srbije u četvrtfinalu i polufinalu se igraju dve utakmice.

U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu ili finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista ili finalista, igra se dodatni „zlatni set“, koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala i polufinala.

Trofej brane Železničar iz Lajkovca i Ribnica iz Kraljeva.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama