Кошарка Кошарка/Вести

Радоњић: Били смо без енергије и концентрације

Дејан Радоњић о утисцима после меча против Игокее
Дејан Радоњић о мечу против Игокее у Лакташима: „Били смо без енергије и концентрације“

После пораза од Игокее у Лакташима у склопу 3. кола Адмирал бет АБА лиге, Звездин тренер Дејан Радоњић није нимало био задовољан игром својих изабраника.

„Били смо јако мекани, без енергије, без концентрације, с доста грешака. Екипа Игокее је то знала да искористи. Градила предност и игру. Нисмо у првом делу успели да стигнемо до игре која је требало да буде присутна у оваквом мечу. Без изведеног слободног бацања у целом првом полувремену, уз 0/10 за три. Одреаговали смо у другом делу, успевали да приђемо на неколико поена заостатка, али то није било довољно да уђемо у неизвесну завршницу и славимо вечерас“, почео је излагање Радоњић, и наставио:

Ритам утакмица је такав да треба добро да анализирамо меч и извучемо поуке. Данас је недеља, а до следеће недеље имамо још три меча. Жалгирис у среду, па пут у Москву, плус Цедевита Олимпија. Уз све проблеме које смо имали, треба се сада спремити за све што нас чека у наредном периоду.

На питање да ли га је изненадила тактичка поставка Игокее, Радоњић је одговорио:

Сматрам да смо у два различита полувремена показали да је један од кључних разлога пораза тај лош почетак и начин на који смо ушли у меч пре свега, играли у првом делу са енергијом која је била каква је била. Имали смо тешке мечеве, имамо проблеме с повредама, плус играче који су ту, али нису још ушли у ритам. Игокеа је играла добро, ми морамо да будемо свесни да је начин на који треба да играмо оно што смо показали у претходних неколико мечева, не ово вечерас.

Наредни меч екипа Црвене звезде одиграће 13. октобра у оквиру 4. кола Евролиге у 19 часова као домаћин против литванског Жалгириса. Биће ово прави балкански двобој зато што ће на црту Радоњићу изаћи новопостављени тренер литванског кошаркашког великана, Словенац Јуре Здовц, за кога ће ово бити повратак у Евролигу након 10 година.

Извор: РСБ

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама