Košarka Košarka/Vesti

Radonjić: Bili smo bez energije i koncentracije

Dejan Radonjić o utiscima posle meča protiv Igokee
Dejan Radonjić o meču protiv Igokee u Laktašima: „Bili smo bez energije i koncentracije“

Posle poraza od Igokee u Laktašima u sklopu 3. kola Admiral bet ABA lige, Zvezdin trener Dejan Radonjić nije nimalo bio zadovoljan igrom svojih izabranika.

„Bili smo jako mekani, bez energije, bez koncentracije, s dosta grešaka. Ekipa Igokee je to znala da iskoristi. Gradila prednost i igru. Nismo u prvom delu uspeli da stignemo do igre koja je trebalo da bude prisutna u ovakvom meču. Bez izvedenog slobodnog bacanja u celom prvom poluvremenu, uz 0/10 za tri. Odreagovali smo u drugom delu, uspevali da priđemo na nekoliko poena zaostatka, ali to nije bilo dovoljno da uđemo u neizvesnu završnicu i slavimo večeras“, počeo je izlaganje Radonjić, i nastavio:

Ritam utakmica je takav da treba dobro da analiziramo meč i izvučemo pouke. Danas je nedelja, a do sledeće nedelje imamo još tri meča. Žalgiris u sredu, pa put u Moskvu, plus Cedevita Olimpija. Uz sve probleme koje smo imali, treba se sada spremiti za sve što nas čeka u narednom periodu.

Na pitanje da li ga je iznenadila taktička postavka Igokee, Radonjić je odgovorio:

Smatram da smo u dva različita poluvremena pokazali da je jedan od ključnih razloga poraza taj loš početak i način na koji smo ušli u meč pre svega, igrali u prvom delu sa energijom koja je bila kakva je bila. Imali smo teške mečeve, imamo probleme s povredama, plus igrače koji su tu, ali nisu još ušli u ritam. Igokea je igrala dobro, mi moramo da budemo svesni da je način na koji treba da igramo ono što smo pokazali u prethodnih nekoliko mečeva, ne ovo večeras.

Naredni meč ekipa Crvene zvezde odigraće 13. oktobra u okviru 4. kola Evrolige u 19 časova kao domaćin protiv litvanskog Žalgirisa. Biće ovo pravi balkanski dvoboj zato što će na crtu Radonjiću izaći novopostavljeni trener litvanskog košarkaškog velikana, Slovenac Jure Zdovc, za koga će ovo biti povratak u Evroligu nakon 10 godina.

Izvor: RSB

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama