Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Ludogorec 0:1 Crvena zvezda (30.09.2021.)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Ludogorec u Razgradu sa 1:0 u 2. kolu grupne faze Lige Evrope 2021/22.

Posle minut i po je Zoran Popović izleteo na ivicu 16-erca i odbranio šut. Izuzev toga, Zvezda je bila ta koja je više držala loptu u prvih 10-ak minuta. Za to vreme smo iznudili kornere, prekršaje, ulazili u kazneni, bez upućenog udarca. Grubo se igralo nad Kangom.

Tekpetej je u 10’ prošao Pankova po desnoj strani, dodao ka Gonzalesu kom je šut sa oko 6m bio blokiran. Prvi šut za Zvezdu imao je Ivanić u 20’ sa 20-ak metara, preko gola. Rodić je u 25’ pronašao Ivanića u kaznenom, a on iz povoljne pozicije nije uspeo da primi loptu.

Rodić u 25’ krade loptu, dodaje Benu, koji u kaznenom okleva sa šutem, odbrana ga stiže, i na kraju je pogodio spoljašnji deo mreže. Kanga ubrzo upućuje „projektil” preko gola. Gobeljić je fantastično centrirao ka Dioniju u 32’, koji loše šutira glavom.

Dioni nezgodno šutira po sredini u 37’, nije savladao iznenađenog golmana. Novu priliku smo imali u 42’, ali niko nije bio tu da primi centaršut Bena. Pred kraj prvog poluvremena smo videli dosta prekršaja fudbalera Ludogoreca. Dva udarca Kange su blokirana nakon slobodnjaka.

Tražili su naši igranje rukom u kaznenom gostiju. Sudije su samo dale žuti Kangi. Ostalo je 0:0 na poluvremenu. Zvezda je bila nešto bolji rival. Dugo se čekalo do dobre prilike. Ludogorec je zapretio u 60’, dobio korner, imao 2 blokirana šuta… Ivanić u 62’ šutira sa leve strane sa 17m pravo u golmana.

Rodić je centrirao ka Pavkovu koji je pao, a lopta se odbila ka Kangi koji je sa 17m pogodii za 1:0 u 65’! Zamalo da Tekpetej izjednači kada pogađa prečku u 68’. Pavkov je pokušao iz daljine u 75’ nakon što je ukrao loptu, pravo u ruke golmanu.

Ben u narednom minutu prima loptu od Pavkova blizu peterca, ali Kahlina brani zicer. Sisinjo je u 77’ faulirao Pavkova i dobio svoj drugi žuti karton. Ben je izveo slobodan udarac, preko gola.

Katastrofalnu grešku napravio je Eraković – slabo je vratio loptu ka Popoviću, a Čibota je šutirao malo pored našeg praznog gola (80’). Nova tenzija nastaje u sledećem napadu kad Gobeljić na ivici 16-erca pravi faul i dobija žuti karton.

Doveli smo sebe u situaciju da strepimo u završnici od Ludogoreca koji ima 10 igrača. Odoleli smo pritisku. Rišairo Živković je u zadnjem minutu čak mogao da povisi na 2:0.

S obzirom da nam nisu igrali Borjan, Katai, Dragović i Degenek, pobeda u Razgradu je veliki uspeh. Zadržali smo prvo mesto u grupi, i nastavili da dođemo klupski, a zajedno sa Partizanom, i nacionalni koeficijent.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama