Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Лудогорец 0:1 Црвена звезда (30.09.2021.)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Лудогорец у Разграду са 1:0 у 2. колу групне фазе Лиге Европе 2021/22.

После минут и по је Зоран Поповић излетео на ивицу 16-ерца и одбранио шут. Изузев тога, Звезда је била та која је више држала лопту у првих 10-ак минута. За то време смо изнудили корнере, прекршаје, улазили у казнени, без упућеног ударца. Грубо се играло над Кангом.

Текпетеј је у 10’ прошао Панкова по десној страни, додао ка Гонзалесу ком је шут са око 6m био блокиран. Први шут за Звезду имао је Иванић у 20’ са 20-ак метара, преко гола. Родић је у 25’ пронашао Иванића у казненом, а он из повољне позиције није успео да прими лопту.

Родић у 25’ краде лопту, додаје Бену, који у казненом оклева са шутем, одбрана га стиже, и на крају је погодио спољашњи део мреже. Канга убрзо упућује „пројектил” преко гола. Гобељић је фантастично центрирао ка Дионију у 32’, који лоше шутира главом.

Диони незгодно шутира по средини у 37’, није савладао изненађеног голмана. Нову прилику смо имали у 42’, али нико није био ту да прими центаршут Бена. Пред крај првог полувремена смо видели доста прекршаја фудбалера Лудогореца. Два ударца Канге су блокирана након слободњака.

Тражили су наши играње руком у казненом гостију. Судије су само дале жути Канги. Остало је 0:0 на полувремену. Звезда је била нешто бољи ривал. Дуго се чекало до добре прилике. Лудогорец је запретио у 60’, добио корнер, имао 2 блокирана шута… Иванић у 62’ шутира са леве стране са 17m право у голмана.

Родић је центрирао ка Павкову који је пао, а лопта се одбила ка Канги који је са 17m погодии за 1:0 у 65’! Замало да Текпетеј изједначи када погађа пречку у 68’. Павков је покушао из даљине у 75’ након што је украо лопту, право у руке голману.

Бен у наредном минуту прима лопту од Павкова близу петерца, али Кахлина брани зицер. Сисињо је у 77’ фаулирао Павкова и добио свој други жути картон. Бен је извео слободан ударац, преко гола.

Катастрофалну грешку направио је Ераковић – слабо је вратио лопту ка Поповићу, а Чибота је шутирао мало поред нашег празног гола (80’). Нова тензија настаје у следећем нападу кад Гобељић на ивици 16-ерца прави фаул и добија жути картон.

Довели смо себе у ситуацију да стрепимо у завршници од Лудогореца који има 10 играча. Одолели смо притиску. Ришаиро Живковић је у задњем минуту чак могао да повиси на 2:0.

С обзиром да нам нису играли Борјан, Катаи, Драговић и Дегенек, победа у Разграду је велики успех. Задржали смо прво место у групи, и наставили да дођемо клупски, а заједно са Партизаном, и национални коефицијент.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама