Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Srbija prvak sveta – Vladimir, Vuk i Marko na tronu!

Izvor: SD Crvena zvezda

Srbija je prvak sveta za igrače do 20 godina! U utakmici na kojoj bi pozavideli i seniori, srpski vaterpolisti su savladali odličnu Italiju 10:8 i tako, posle srebra u Kuvajtu pre dve godine, stigli na krov sveta.

Za reprezentaciju Srbije nastupali su i vaterpolisti Crvene zvezde Vladimir Mišović, Vuk Milojević i Marko Radović.

Pametno, strpljivo, maksimalno borbeno srpski igrači su odgovorili na prva tri minimalna vođstva rivala. Prva dva gola je postigao Stanojević koji je zatim isključen sa pravom zamene što je bio veliki, ali videlo se ne i nenadoknadiv hendikep.. Do prvog odmora se upisao Radović.

Ni posle druge četvrtine niko nije bio u prednosti ali je Srbija prvi put povela preko Gavrilovića. Igra gol za gol se nastavila, ali je naša ekipa bila ta koja je tražila dva razlike. Posle dva izjednačenja u trećem delu, Radulović je sjajnim udarcem 1,20 pre poslednjeg odmora doneo prednost pred četvrtu četvrtinu.

Uhvatila je Italijane nervoza, Radulović je u prvom napadu poslednjeg dela prednost od dva pogotka. Branila se Srbija sjajno, Mišović bio ponovo odličan. Sve je rešio lukavim udarcem kapiten Branković. Juriti tri gola protiv ovakve Srbije za 3,42 je ipak nemoguća misija. Smanjili su istima Italijani, u poslednjem minutu krenuli su i sa golmanom u napad. Kockanje se nije isplatilo. Srbija je osvojila loptu, krenula u kontru koju je sa pola terena parabolom završio kapiten Branković. Ferero je postavio konačan rezultat kada je Srbija već počela da slavi.

Vladimir Mišović

Vladimir Mišović je proglašen za najboljeg golmana Svetskog prvenstva, dok je za najboljeg igrača Svetskog prvenstva proglašen Marko Radulović.

Vuk Milojević

Marko Radović

Sportsko društvo čestita Vaterpolo savezu Srbije, srpskim reprezentativcima, stručnom štabu, a posebno našim Vladimiru, Vuku i Marku na fantastičnom rezultatu i želi puno sreće i uspeha u nastavku karijera.

Srbija – Italija 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2)

Sudije: Mišković (Crna Gora) i Ortega (Španija). Isključenja: Srbija 18, Italija 14

SRBIJA: Mišović (9 odbrana), Branković 2, Stanojević 2, Pljevančić 1, Gak, Mitrović, Radulović 2, Milojević, Martinović 1, Jakšić, Gavrilović 1, Radović 1, Tanasijević. Savezni trener: Stevanović.

ITALIJA: Da Rold, Kaldieri, Mladosič 2, Đanaza, Kondemi, Tartaro, Kondemi, Očione 1, Grata 2, Ferero 3, Pačaliev, Parela, Spineli (13 odbrana). Savezni trener: Anđelini.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama