Кошарка Кошарка/Вести

Талентовани Марко Шаренац нови члан јуниора Црвене звезде

Извор: СД Црвена звезда

Талентовани кошаркаш зрењанинског Петровграда Марко Шаренац, нови је члан млађих селекција (јуниорског тима) КК Црвена звезда мтс.

Марко Шаренац је рођен у Зрењанину 05.07.2004. године. Прве кошаркашке кораке начинио је у родном граду, где је до преласка у Црвену звезду играо за КК Петровград из Зрењанина.

Висок 207 центиметара и игра на позицији крила и крилног центра. Шаренац је, осим добрим играма у свом претходном клубу и кандидатуром за национални тим, привукао пажњу јавности и као један од најбољих играча на новогодишњем турниру у Барселони 2020. године.

Марко Шаренац је својим доласком ојачао јуниорску селекцију црвено-белих за коју ће наступати у предстојећој сезони:

Ово је велики корак за мене и моја велика жеља од када сам почео да се бавим кошарком. Цела моја породица је звездашка, и ја сам одрастао и васпитан сам као навијач Црвене звезде. Сада, када сам ту у клубу за који навијам, морам да радим, желим да напредујем и да допринесем колико год могу резултатима свог тима. Сваки тренинг и утакмица биће нова прилика за мене да напредујем као кошаркаш и да учим на месту где ће имати оптималне услове, а Црвена звезда ми то у овом тренутку пружа – рекао је приликом потписивања уговора у просторијама клуба талентовани Марко Шаренац.

КК Црвена звезда мтс

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама