Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Две утакмице за пролаз

Шеф стручног штаба Дејан Станковић на одржаној конфернцији за штампу у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ изнео је очекивања пред плеј-оф меч за улазак у групну фазу Лиге Европе који ће црвено-бели одиграти против Клужа сутра од 21х.

– Што се тиче здравственог билтена Фалко има проблем, има истегнуће мишића, и он неће бити у протоколу за овај меч. Сви остали су спремни да изађу на терен сутра. Видећемо, они имају и црвени картон и две повреде. И њима и нама је ово важна, битна и тешка утакмица. И кад „боли“, мора да не „боли“, морамо да стегнемо зубе. Када прођу ове битне утакмице, мораћемо да се лечимо и санирамо те ситнице које вучемо од почетка. Они доста мењају формацију, у првенству су играли у једном систему, против Јанг Бојса у другом. Спремићемо се и за једну и за другу варијанту, тако да знамо шта нам је чинити – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Говорио је Станковић и о Александру Драговићу који ће одиграти своју 100. утакмицу у Европи.

– Драговић је најискуснији, неко ко има и преко 100 мечева у репрезентацији, ево сад и у Европи. Неко ко је донео искуство, његова жеља воља да „покида“ све је невероватна. Сигурно је да му доста тешко и емотивно пада, све ово што се десило против Шерифа, али смо радили на томе да се подигнемо, не можемо се окретати за оним што је прошло. Свесни смо свега. Сад ће се видети јачина групе, воље и жеље. Играти групну фазу Лиге Европе је значајан успех за клуб.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на игру његовог тима од почетка сезоне.

– Фали нам који гол више, сигурно. Много пута сам рекао – један гол у раној фази мења утакмицу, наступ. Доста екипа против нас се бранило максимално, ове године немамо тај прекид, иде нам и на контру, а прошле сезоне смо много голова постигли тако. Радимо, радимо и радимо на томе. Вероватно ће се отворити и то.

Назначио је шеф стручног штаба нашег тима и колико подршка навијача значи тиму.

– Ја и даље остајем при томе што сам рекао против Шерифа и Каирата – мислим да ако допустиш једној талентованој екипи да спусти лопту „доле“, а они јесу брза и талентована екипа, онда пола сата на Маракани се ниси питао ништа. То су биле неизнуђене грешке, нисмо освајали друге лопте у средини и стално су се спуштали „доле“. Доста од нас ће зависити на нашем стадиону, сигурно је да ћемо изаћи јако, немамо шта да калкулишемо, ове две утакмице су за проћи. Сада како и на који начин, лепо или ружно, не занима ме, ово нам много значи, како играчима, тако и клубу и навијачима. Чули смо навијаче, они су иза нас, дали су нам подршку, имамо одговорност према дресу, али не и страх – подвукао је Дејан Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама