Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Dve utakmice za prolaz

Šef stručnog štaba Dejan Stanković na održanoj konfernciji za štampu u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ izneo je očekivanja pred plej-of meč za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope koji će crveno-beli odigrati protiv Kluža sutra od 21h.

– Što se tiče zdravstvenog biltena Falko ima problem, ima istegnuće mišića, i on neće biti u protokolu za ovaj meč. Svi ostali su spremni da izađu na teren sutra. Videćemo, oni imaju i crveni karton i dve povrede. I njima i nama je ovo važna, bitna i teška utakmica. I kad „boli“, mora da ne „boli“, moramo da stegnemo zube. Kada prođu ove bitne utakmice, moraćemo da se lečimo i saniramo te sitnice koje vučemo od početka. Oni dosta menjaju formaciju, u prvenstvu su igrali u jednom sistemu, protiv Jang Bojsa u drugom. Spremićemo se i za jednu i za drugu varijantu, tako da znamo šta nam je činiti – istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Govorio je Stanković i o Aleksandru Dragoviću koji će odigrati svoju 100. utakmicu u Evropi.

– Dragović je najiskusniji, neko ko ima i preko 100 mečeva u reprezentaciji, evo sad i u Evropi. Neko ko je doneo iskustvo, njegova želja volja da „pokida“ sve je neverovatna. Sigurno je da mu dosta teško i emotivno pada, sve ovo što se desilo protiv Šerifa, ali smo radili na tome da se podignemo, ne možemo se okretati za onim što je prošlo. Svesni smo svega. Sad će se videti jačina grupe, volje i želje. Igrati grupnu fazu Lige Evrope je značajan uspeh za klub.

Osvrnuo se šef stručnog štaba i na igru njegovog tima od početka sezone.

– Fali nam koji gol više, sigurno. Mnogo puta sam rekao – jedan gol u ranoj fazi menja utakmicu, nastup. Dosta ekipa protiv nas se branilo maksimalno, ove godine nemamo taj prekid, ide nam i na kontru, a prošle sezone smo mnogo golova postigli tako. Radimo, radimo i radimo na tome. Verovatno će se otvoriti i to.

Naznačio je šef stručnog štaba našeg tima i koliko podrška navijača znači timu.

– Ja i dalje ostajem pri tome što sam rekao protiv Šerifa i Kairata – mislim da ako dopustiš jednoj talentovanoj ekipi da spusti loptu „dole“, a oni jesu brza i talentovana ekipa, onda pola sata na Marakani se nisi pitao ništa. To su bile neiznuđene greške, nismo osvajali druge lopte u sredini i stalno su se spuštali „dole“. Dosta od nas će zavisiti na našem stadionu, sigurno je da ćemo izaći jako, nemamo šta da kalkulišemo, ove dve utakmice su za proći. Sada kako i na koji način, lepo ili ružno, ne zanima me, ovo nam mnogo znači, kako igračima, tako i klubu i navijačima. Čuli smo navijače, oni su iza nas, dali su nam podršku, imamo odgovornost prema dresu, ali ne i strah – podvukao je Dejan Stanković.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama