Хокеј Хокеј/Вести

Почетак припрема хокејаша, Канађанин нови шеф струке

Напокон и неке новости из нашег хокејашког клуба.

СКХЛ Црвена звезда почиње припреме за сезону 2021/22 и то са неким изменама у стручном штабу свих селекција, као и такмичењима које ће ове сезоне играти неке селекције.

Од ове сезоне Црвена звезда имаће новог шефа струке. Наиме, Менаџмент Црвене звезде довео је у своје редове Канађанина Енди Мета који ће бити шеф струке, а уз њега ће ту, од домаћих тренера, бити Никола Бера и Марко Јулоски, тренер голмана Милан Луковић, кондициони тренер Марко Прокић, доктор екипе др. Срђан Николић, те асистенти тренера Угљеша Новаковић, Иван Анић и Павле Подунавац.

Што се тиче канадског стручњака, он је у последњих неколико сезона био тренер Торонто Ред Вингса У16 ААА, Норт Јорк Ренџерса У18 ААА, ПЕАЦ Академија за елитне спортисте, те Маркхам Мејџорс У18 ААА, па црвено-бели очекују унапређење рада струке и подизање тренажног процеса на виши ниво од досадашњег.

У сезони која је пред нама, наш клуб има доста велике амбиције. Селекције У12, У14 и У16 учествоваће у Карпатској лиги, с тим да ће селекција У16 учествовати као селект тим Београд. Ту селекцију ће предводити тренер партизана Игор Косовић, а асистент ће му бити Звездин новак у тренерском послу, Угљеша Новаковић. Екипу ће сачињавати 12 Звездиних и 6 Партизанових играча. Што се националног првенства тиче, млађе селекције ће наступити у категоријама У12, У14 и У17.

Јуниори Црвене звезде ће наступати као Ред Тим у Државном сениорском првенству, а уз помоћ СХЛС-а јуниори Црвене звезде ће покушати да играју и јуниорско првенство Хрватске.

Што се сениора тиче они ће играти Државно првенство Србије које почиње у октобру месецу и које ће ове сезоне имати 6 екипа које ће се такмичити (више о томе у периоду који је пред нама). Такође, сениори ће учествовати и у регионалном ИХЛ такмичењу које је ове године подељено у две групе – север и југ. Обе групе имају по 6 екипа и биће одиграно 20 утакмица плус плеј оф. Првенство ће почети 25. септембра.
Иначе, сва учешћа наших селекција у регионалним лигама зависиће од тренутних КОВИД мера које прописују земље у којима се одржавају утакмице.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама