Hokej Hokej/Vesti

Početak priprema hokejaša, Kanađanin novi šef struke

Napokon i neke novosti iz našeg hokejaškog kluba.

SKHL Crvena zvezda počinje pripreme za sezonu 2021/22 i to sa nekim izmenama u stručnom štabu svih selekcija, kao i takmičenjima koje će ove sezone igrati neke selekcije.

Od ove sezone Crvena zvezda imaće novog šefa struke. Naime, Menadžment Crvene zvezde doveo je u svoje redove Kanađanina Endi Meta koji će biti šef struke, a uz njega će tu, od domaćih trenera, biti Nikola Bera i Marko Juloski, trener golmana Milan Luković, kondicioni trener Marko Prokić, doktor ekipe dr. Srđan Nikolić, te asistenti trenera Uglješa Novaković, Ivan Anić i Pavle Podunavac.

Što se tiče kanadskog stručnjaka, on je u poslednjih nekoliko sezona bio trener Toronto Red Vingsa U16 AAA, Nort Jork Rendžersa U18 AAA, PEAC Akademija za elitne sportiste, te Markham Mejdžors U18 AAA, pa crveno-beli očekuju unapređenje rada struke i podizanje trenažnog procesa na viši nivo od dosadašnjeg.

U sezoni koja je pred nama, naš klub ima dosta velike ambicije. Selekcije U12, U14 i U16 učestvovaće u Karpatskoj ligi, s tim da će selekcija U16 učestvovati kao selekt tim Beograd. Tu selekciju će predvoditi trener partizana Igor Kosović, a asistent će mu biti Zvezdin novak u trenerskom poslu, Uglješa Novaković. Ekipu će sačinjavati 12 Zvezdinih i 6 Partizanovih igrača. Što se nacionalnog prvenstva tiče, mlađe selekcije će nastupiti u kategorijama U12, U14 i U17.

Juniori Crvene zvezde će nastupati kao Red Tim u Državnom seniorskom prvenstvu, a uz pomoć SHLS-a juniori Crvene zvezde će pokušati da igraju i juniorsko prvenstvo Hrvatske.

Što se seniora tiče oni će igrati Državno prvenstvo Srbije koje počinje u oktobru mesecu i koje će ove sezone imati 6 ekipa koje će se takmičiti (više o tome u periodu koji je pred nama). Takođe, seniori će učestvovati i u regionalnom IHL takmičenju koje je ove godine podeljeno u dve grupe – sever i jug. Obe grupe imaju po 6 ekipa i biće odigrano 20 utakmica plus plej of. Prvenstvo će početi 25. septembra.
Inače, sva učešća naših selekcija u regionalnim ligama zavisiće od trenutnih KOVID mera koje propisuju zemlje u kojima se održavaju utakmice.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama