Блог Фудбал ЦЗБГ

Почетак краја

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Прошле године, негде у ово време, настао је мој текст подршке после испадања од Омоније. Веровао сам у боље дане за фудбалски клуб.

Врло брзо, после само неколико месеци сам био очаран јер смо играли барабар са Миланом. Играли смо брзо, модерно и личили на један озбиљан европски тим. Екипе смо ломили у високом пресингу, имали смо озбиљне прекиде, средина је плесала. Катаи и Иванић, а поготово Мића, су играли скоро као некада Дејо и Роби. Стварно је милина била гледати исте у дресу.

Онда је дошао први шамар, чисто да ме врати на оно што ће увек бити присутно док је Терза ту. Пошто је он оличење данашње власти, десило се да смо ремизирали са Радом. Зашто? Нико не сме да каже јавно, али сви знају. Мали бабов је купио исти, па је дошла наредба да морају остати у лиги. Пошто су пуно муљали, одлучили су да, због регуларности, испадну у другу лигу.

Постоје неки закони који су, на моју жалост, увек тачни. Овде пишем о законима лидерства, има их 21, али је први најбитнији, закон поклопца. Укратко, један клуб вреди онолико колико вреди онај последњи одозгоре. Он је тај који поклопац затвара. А тај поклопац нам је Терзић. Све и да ваља нешто и да ‘искипи’ из лонца, поклопац то врати на своје место.

Но, увек сам веровао у Декија не знајући оно најбитније. Њему су тактику правили његови помоћници. Ок, Терза је фукара, то сви знамо, али ће Деки ставити некакво звоно и сачувати играчки кадар. Пажљиво сам пратио прелазни рок. Било ми је криво због Милуновића, али су довели Драговића. И онда, уместо да сачекају да виде шта ће бити са Пријовићем, праве почетничку грешку и пуштају Фалћинелија. На крају, оно чега сам се прибојавао, испоставило се тачно. Фалћинели је учествовао у игри, отварао више простора за Катаија и Иванића. На крају, потписали смо Дионија који, како смо и мислили, је још један у низу Кањаса и Ван Ла Пара… Зашто? Па зато што Мркела не зна ни да ли би пре еспресо или капућино, а камоли ко је добар шпиц за Звезду. О недовођењу бекова не бих, мучно је гледати како Родић после 60. минута дише на шкрге јер га нема ко заменити.

Као шлаг на торти, дошла је идеја да наш други најбољи штопер треба да оде. Пошто је десетине милиона поново нестало, сетили су се да продају Милоша у Сингапур. Одбио је, а они га послали на клупуи гурали Панкова који је киксара на квадрат. Уместо да се Деки постави и каже: “одабиј стоко”, он је пристао да учествује у тој прљавој игри. Тек када је вода дошла до носа, сетили су се да поставе Драговића и Дегенека, а они су можда били и најсигурнији део Звездине поставе у Тираспољу.

Јуче је дошао највећи шамар. Гледао сам Хамарби – Чукарички и приметио да Хамарби игра слично као ми прошле године. Видео Милојевића на клупи и било ми је јасно. Деки је био ту да диже ентузијазам, а неко други ту има знање. Проблем код ентузијазма је само што он може да се ‘пумпа’ неких шест месеци, после тога мора да се пређе на знање.

Епилог је следећи. У низу, имамо тројицу који нису никакви стручњаци. Трио Терзић – Мркела – Деки. Не зна се ко више бриљира. Дошли су на наплату сви они марифетлуци који су рађени и које смо некако решавали до сад. Не може довека. Дошло је са каматом на наплату.

ПС – Јуче смо продали Гаврића за 1.200.000. То вам најбоље одсликава стање у ФК. Велики безобразлук и непоштовање Звезде и Звездине деце. Продај, нуди, проси…

Време је, вакат је. Управа напоље, Деки одлази !!!

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама