Blog Fudbal CZBG

Početak kraja

Autor: CZBG, Ivan J.

Prošle godine, negde u ovo vreme, nastao je moj tekst podrške posle ispadanja od Omonije. Verovao sam u bolje dane za fudbalski klub.

Vrlo brzo, posle samo nekoliko meseci sam bio očaran jer smo igrali barabar sa Milanom. Igrali smo brzo, moderno i ličili na jedan ozbiljan evropski tim. Ekipe smo lomili u visokom presingu, imali smo ozbiljne prekide, sredina je plesala. Katai i Ivanić, a pogotovo Mića, su igrali skoro kao nekada Dejo i Robi. Stvarno je milina bila gledati iste u dresu.

Onda je došao prvi šamar, čisto da me vrati na ono što će uvek biti prisutno dok je Terza tu. Pošto je on oličenje današnje vlasti, desilo se da smo remizirali sa Radom. Zašto? Niko ne sme da kaže javno, ali svi znaju. Mali babov je kupio isti, pa je došla naredba da moraju ostati u ligi. Pošto su puno muljali, odlučili su da, zbog regularnosti, ispadnu u drugu ligu.

Postoje neki zakoni koji su, na moju žalost, uvek tačni. Ovde pišem o zakonima liderstva, ima ih 21, ali je prvi najbitniji, zakon poklopca. Ukratko, jedan klub vredi onoliko koliko vredi onaj poslednji odozgore. On je taj koji poklopac zatvara. A taj poklopac nam je Terzić. Sve i da valja nešto i da ‘iskipi’ iz lonca, poklopac to vrati na svoje mesto.

No, uvek sam verovao u Dekija ne znajući ono najbitnije. Njemu su taktiku pravili njegovi pomoćnici. Ok, Terza je fukara, to svi znamo, ali će Deki staviti nekakvo zvono i sačuvati igrački kadar. Pažljivo sam pratio prelazni rok. Bilo mi je krivo zbog Milunovića, ali su doveli Dragovića. I onda, umesto da sačekaju da vide šta će biti sa Prijovićem, prave početničku grešku i puštaju Falćinelija. Na kraju, ono čega sam se pribojavao, ispostavilo se tačno. Falćineli je učestvovao u igri, otvarao više prostora za Kataija i Ivanića. Na kraju, potpisali smo Dionija koji, kako smo i mislili, je još jedan u nizu Kanjasa i Van La Para… Zašto? Pa zato što Mrkela ne zna ni da li bi pre espreso ili kapućino, a kamoli ko je dobar špic za Zvezdu. O nedovođenju bekova ne bih, mučno je gledati kako Rodić posle 60. minuta diše na škrge jer ga nema ko zameniti.

Kao šlag na torti, došla je ideja da naš drugi najbolji štoper treba da ode. Pošto je desetine miliona ponovo nestalo, setili su se da prodaju Miloša u Singapur. Odbio je, a oni ga poslali na klupui gurali Pankova koji je kiksara na kvadrat. Umesto da se Deki postavi i kaže: “odabij stoko”, on je pristao da učestvuje u toj prljavoj igri. Tek kada je voda došla do nosa, setili su se da postave Dragovića i Degeneka, a oni su možda bili i najsigurniji deo Zvezdine postave u Tiraspolju.

Juče je došao najveći šamar. Gledao sam Hamarbi – Čukarički i primetio da Hamarbi igra slično kao mi prošle godine. Video Milojevića na klupi i bilo mi je jasno. Deki je bio tu da diže entuzijazam, a neko drugi tu ima znanje. Problem kod entuzijazma je samo što on može da se ‘pumpa’ nekih šest meseci, posle toga mora da se pređe na znanje.

Epilog je sledeći. U nizu, imamo trojicu koji nisu nikakvi stručnjaci. Trio Terzić – Mrkela – Deki. Ne zna se ko više briljira. Došli su na naplatu svi oni marifetluci koji su rađeni i koje smo nekako rešavali do sad. Ne može doveka. Došlo je sa kamatom na naplatu.

PS – Juče smo prodali Gavrića za 1.200.000. To vam najbolje odslikava stanje u FK. Veliki bezobrazluk i nepoštovanje Zvezde i Zvezdine dece. Prodaj, nudi, prosi…

Vreme je, vakat je. Uprava napolje, Deki odlazi !!!

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama